Genney forum

Användning => Hur gör man för att ...? => Ämnet startat av: Lars-Anders skrivet 2020-11-10, 08:49:44 AM

Titel: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: Lars-Anders skrivet 2020-11-10, 08:49:44 AM
Jag jobbar på två skärmar. Om jag klickar på någon funktion som skapar ett popup-fönster så hamnar detta fönster på andra skärmen (ev den som av Windows 10 är definierad som skärm 1). Jag flyttar fönstret till den andra skärmen för jag vill ha den där.

Nästa gång jag får upp en popup-fönster så hamnar den igen på "fel" skärm. Genney 3 kommer inte ihåg var jag vill ha mina popup-fönster.

Detta var ett problem i 2,1 också.
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: StefanH skrivet 2020-11-10, 12:49:27 PM
Jag jobbar precis som du med 2 skärmar men jag upplever inte samma problem som du.
Fönstret hamnar på den plats jag senast placerat det på. Fungerat så i både ver. 2 och 3.
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: Lars-Anders skrivet 2020-11-10, 18:41:57 PM
HRRMMMmmmm

Tack för svar. Då får jag nog söka felet på min pc!
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: StefanH skrivet 2020-11-11, 06:36:16 AM
Nu vet jag inte om det beror på var jag placerar de olika programmen. Jag har Genney på skärm 2 som står till vänster och har de olika registerna jag söker i samt vissa popups från Genney på skärm 1.
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: gasolgrill skrivet 2020-11-20, 17:22:52 PM
I samma session med Genney så funkar det med att fönstren hamnar där de stängdes från men efter jag har startat om Genney så återgår fönstren till defaultläge.
jag håller med om att det skall sparas även mellan sessionerna.
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: Farfar skrivet 2020-11-21, 07:29:57 AM
Mitt bekymmer är att jag flyttar ett fönster till monitor 2.
Stänger sedan ner programmet och datorn och kopplar ur monitor 2.
Sedan när jag startar datorn och Genney 3 och öppnar det tidigare flyttade fönstret så "är det borta".
D.v.s. fortfarande på monitor 2 som ju inte finns just nu.
Måste då koppla in monitor 2 och manuellt flytta fönstret till monitor 1.
Har påpekat detta för administrator och fått till svar att detta skall han titta på framöver någon gång.
Alltså i detta fallet så kommer Genney ihåg vilken monitor fönstret ligger på men reagerar inte när monitorn inte är inkopplad.
Kanske kommer administrator att gå igenom funktionaliteten även med de problem som ni beskrivit ovan.
Kan det ha att göra med hur man har installerat monitor 2?
Är ej så bra på det men har för mig att man kan installera två monitorer eller dela bildskärm på två.
Kanske har det att göra med om du har ett eller två grafikkort?
Som sagt jag vet inte men pekar på några möjligheter.
Titel: SV: Genney 3.0 och att placera popup-fönster där jag vill
Skrivet av: TommyB skrivet 2020-11-24, 15:29:56 PM
Det fungerar lite hursomhelst i ver: 2.1b21 Linux ibland kommer popup-fönstret inom Genneys fönster och ibland i t.ex. webbläsaren som är igång på huvudskärmen.

Använder 2 monitorer, ofta är Genney placerad på sido monitorn.

Mitt förslag är att alla popup-fönster kommer upp inom Genneys eget fönster.