Genney forum

Synpunkter => Tekniska problem och förslag => Ämnet startat av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-25, 13:58:41 PM

Titel: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-25, 13:58:41 PM
Hej, jag har publicerat mitt släktträd på webben, funkade alldeles utmärkt.
Men nu vill jag lägga ut ett träd till. Hur gör man då?
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: KentLJ skrivet 2021-03-25, 20:19:21 PM
Om det är på Genneyweb du laddar upp så skall varje släktträd ha ett unikt användarnamn och ett eventuellt lösenord. När du sedan loggar in på genneyweb.se för att titta på trädet/träden så väljer du "rätt" användarnamn för det träd du vill se.
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-26, 09:17:27 AM
Hej
Ok, då behöver jag ett användarnamn till. Det finns som tilläggstjänst läste jag.
Hur gör jag för att lägga upp ett användarnamn till?
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: KentLJ skrivet 2021-03-26, 11:23:44 AM
Hej!
Ordet användarnamn som det står i Genney hjälpfil är kanske lite missvisande. Du behöver bara döpa uppladdningen till ett unikt namn. Det är inte en ytterligare användare för Genney. För säkerhet undvik å, ä och ö i namnet. :)
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-26, 12:23:03 PM
Ok
Men när jag trycker på genneyweb knappen, då kommer uppladdningen på mitt första släkträd upp?
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: KentLJ skrivet 2021-03-26, 12:59:20 PM
Om du skriver in https://genneyweb.se/ditt valda användarnamn för träd 2/ i webläsaren så tror jag att du får upp ditt andra träd.
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-26, 13:11:36 PM
Nu hänger jag inte med riktigt.
När jag ska ladda upp mitt första träd så väljer jag ett namn på webbplatsen https://genneyweb.se/ funkar utmärkt.
Men när jag ska ladda upp mitt andra träd, då kan jag inte välja namn utan jag får upp det första ifyllt o klart?
Vad gör jag för fel?
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: KentLJ skrivet 2021-03-26, 13:49:18 PM
Nu förstår jag ditt problem. Jag "lurade" nog dig.  Jag hade sedan tidigare laddat upp ett släktträd när jag hade Genney 2. Den databasen ligger kvar på genneyweb.se så nu med Genney 3 kunde jag växla mellan dem som jag skrev. Jag får fundera lite. Det borde ju vara möjligt att ladda upp träd så länge som det finns lagringsutrymme var av "dina" 2 GB.  :(
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-26, 13:59:07 PM
Innan jag laddar upp mitt första släktträd står det så här, se bifogad fil.
Jag kanske måste ha tilläggstjänsten för att ha flera användarnamn?
Och i så fall, måste jag skicka in och begära det av: mail@genney.se
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: KentLJ skrivet 2021-03-26, 14:31:34 PM
Ja, det är helt klart lösningen, precis som du skrev från början. Sorry att jag skapade lite förvirring. Tack då vet jag också.  :)
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-03-26, 15:16:43 PM
Tack själv!
Bra att kunna diskutera med någon.
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: Bokper skrivet 2021-04-07, 19:21:43 PM
Hej
Jag fick det här svaret från Admin för en tid sedan på samma fråga:

"Angående Genneyweb så kan du publicera flera träd till olika mappar, lägga dom i en samlingsmapp och sedan välja den mappen när du publicerar.

Tex:

web
  |__ Mapp1
  |__ Mapp2
  |__ Mapp3

Ladda sedan upp innehållet i mappen "web" så kan du komma åt de olika träden så här:

https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp1
https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp2
https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp3"

Jag är inte färdig med släktträdet nr 2 så jag har inte velat ändra webbadressen ännu på den första släktträdet. Behöver ju meddela släkten att det blir nytt namn.
Hälsn Bosse
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: koe.sundberg@gmail.com skrivet 2021-09-06, 10:42:11 AM
Hej
Jag har testat detta sätt att publicera flera släktträd, men det funkar inte för mig!
Hur går det för dig?
//Klas
Titel: SV: Publisera två olika släktträd på webben
Skrivet av: Administrator skrivet 2021-09-06, 12:31:59 PM
Kan du beskriva mer i detalj vad som inte fungerar?