Genney forum

Användning => Hur gör man för att ...? => Ämnet startat av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 17:38:27 PM

Titel: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 17:38:27 PM
Hej.
Under menyn Arkiv såg jag Genneyweb.
Där pekade jag ut Genney-katalogen på min PC, och tryckte på överför.
Webbplatsen blir https://genneyweb.se/Larsgmb
(syns förhoppningsvis i min bifogade bild här)

När det gått färdigt klickade jag på den angivna webbplatsen.
Men där får jag:
403 - Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.

Vad gör jag för fel?

Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: NCC-1031 skrivet 2019-01-16, 17:45:28 PM
Innan du tryckte på överför, har du tryckt på och gjort "publicera" först? Knappen till vänster om Genneyweb?
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 17:46:43 PM
Nej
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 17:47:01 PM
Du måste ladda upp filerna i den mapp där du har exporterat dina html-filer.

Alltså:

1. Klicka på knappen "Publicera" och kom ihåg till vilken mapp du exporterar filerna.
2. Klicka på knappen "Genneweb" och välj den mapp du använde i steg 1

Det är alltså inte "Genny"-mappen du ska ladda upp.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 17:54:54 PM
Tack.
Nu tog jag bort webbplatsen först.
Gjorde Publicera till standardmappen Web.
Laddade upp den ok.
Men när jag besöker webbplatsen får jag fortfarande "Acces denied..."
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 17:56:53 PM
Om du tex har filerna i mappen ..\genney\web\forskning, så är det innehållet i mappen forskning som ska upp.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 18:00:38 PM
Tack. Nu gick det :)

Man får alltså en lista på namn, och en lista på platser.
Är det så?
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 18:01:22 PM
Låter korrekt. Du kan också redigera "framsidan" i Genney under "Publicera".
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 18:04:05 PM
Första sidan (framsidan?) som heter Genealogi i mitt fall, var helt tom.
T.ex. inga boxar med namn eller något annat
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 18:05:13 PM
Ja, knappen "Redigera Startsida".

Och ja, den är tom om du inte lagt in något.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 18:06:47 PM
html-editor?!
men sånt kan tyvärr inte jag.
Den får förbli tom
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 18:10:44 PM
Titeln är lite missvisande. Det är en enkel variant av en vanlig text-editor (likt word). Men det blir html i "bakgrunden". Perfekt om man inte är lagd åt html-hållet!
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 18:12:14 PM
Ja verkligen.
Det vara bara att skriva och kanske lägga in en bild :)
På webbplatsen syns den först, men sen kan man inte gå tillbaka till förstasidan igen.
Men så är det kanske
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: mjo skrivet 2019-01-16, 18:13:06 PM
Visst är det magiskt!

Klicka på "HEM" längst upp, så kommer du tillbaka!
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: larsgmb skrivet 2019-01-16, 18:13:56 PM
Fort o fel. Sorry.
Nu ska jag ha lite kul :)

Tack för all hjälp!!
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Larsinge skrivet 2019-01-21, 16:56:03 PM
Hej
Måsta man uppdatera Publicera och Genneweb varje gång man har gjort en förändring i släktforskningen så det syns på internet ?
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Administrator skrivet 2019-01-21, 17:22:28 PM
Ja, men det kan ju räcka nån gång i månaden.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Racksta skrivet 2019-04-04, 16:49:38 PM
Jag faller in här...
Har html-filerna i Genealogi.
Har laddat upp dem. Den höll på en bra stund. Det är lite drygt 10000 filer.
Har grön bock på lösenordet.
Klickar på länken till webbplatsen.
Får 404-File or directory not found.
Det står att storleken är 0 byte och använt utrymme är blankt.

Har försökt förut med samma tråkig resultat.

Kan det bero på att webbplasten får en massa konstiga tecken för att den inte kan stava till Björn - ö blir till fyra olika tecken?!
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Administrator skrivet 2019-04-04, 17:12:04 PM
Webben gillar som standard inte åäö, prova med bjorn.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Racksta skrivet 2019-04-04, 23:12:04 PM
Jaha, de är lätt att säga tulipanaros :-)

Hur ska jag ändra det?

När jag klickar på Genneywebknappen står webbplatsens namn redan där. Se bifogad bild.

Jag har försökt att ta bort den med krysset. Får frågan om jag vill och klickar på Ja. Men den försvinner inte. Det står att filer raderas men inget annat händer.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Administrator skrivet 2019-04-05, 07:52:27 AM
Nu är den borta.
Titel: SV: Hur gör man med Genneyweb?
Skrivet av: Racksta skrivet 2019-04-05, 22:31:03 PM
Nu funkade det. Tack!