Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - katrinp

Sidor: [1]
1
Tekniska problem och förslag / Utksrift av bok funkar inte
« skrivet: 2021-10-22, 23:53:15 PM »
Hej
Har problem få en släktbok utskriven från Genney. Den hängde sig när jag höll på att justera med att lägga till vilka sidor jag ville ha med. Nu fastnar den hela tiden på 55 filer (vet ej hur många det skall vara) och kommer inte längre. Letar jag upp filen så har den bara 2 kb när den innan hade över 700.
Vet ej hur göra för att komma vidare. Är det något jag kan rensa bort så den gör om boken? Det är bara ett av mina 2 träd som fastnar medan det fungerar få fram boken på det andra trädet fast det är enormt mycket större.

Har licens för version 3.

/Katrin

2
@NCC-74656 - menar du de filer som blir GCC-format och inte ged?
Har gjort sådana i så fall men bilder kom inte rätt ändå när jag letade upp en sådan.

3
@NCC-74656 du menar en systembackup på mitt Genney-släktträd? Hur gör jag det?
-Tycker jag får fylla i var mina foton är de gånger jag hittills krånglat tilll det och fått ta fram en ny gedcomfil istället o lite börja om. Går bra så länge man bara har några stycken släktingar inmatade men nu börjar mitt träd växa och värre blir det när jag även lägger till platser.

4
Ok, men då provar jag med att göra en sista gedcomkopia och sedan slänga alla dessa 514 db-mappar.

5
Har under Genneys Db fler db i db i db i db… etc x514 ggr just nu enligt egenskaper. Det tar ca 30 Mb.
Skall det vara så? I varje db-mapp finns även en kopia på en GCC-fil från januari på 744 kb.
Kan inte vara rätt ha hundratals kopior på den filen - eller? Under den allra första db finns den vanliga databasen men då plus en ny mapp som heter db och som fungerar enligt ovan. Kan/skall jag slänga den?
När jag behövde flytta Genney så fick jag inte bort denna mapp utan fick slänga ca 300 db-mappar först för hand innan allt gick med på att tas bort. GCC-filen gick däremot lättare ta bort. Vågar dock inte ta bort den nu när jag har Genney på det nya stället innan jag kontrollerat med er först.

Skall det sparas på detta sätt under db eller är det något fel? Kan jag slänga db och alla db-filer därunder inkl ett antal okänt antal GCC-filer på en äldre version av mitt släktträd (heter som en gammal version i alla fall). Se bilaga också

Sidor: [1]