Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - LasseMas

Sidor: [1]
1
Tekniska problem och förslag / Fundering
« skrivet: 2019-04-17, 20:37:00 PM »
Hej alla
Jag har ett tag haft en fundering om Biografins händelse Bosatt. Eftersom man inte vill lägga in samma bosatt-händelse på alla i en familj uppstår genast frågan om vems Biografi som ska innehålla de gemensamma Bosatt-händelserna. Om man dessutom vill använda funktionen Levnadsbana under Karta så kommer den ju endast att visa rätt för den person som får alla händelserna Bosatt i sin Biografi.

Ovan nämnda problem skulle kunna lösas genom att bygga ut fliken Familj i Biografin så att den kan hantera alla Bosatt-händelser som är gemensamma för familjen. Förslaget för dock med sig att man på något sätt måste ange vilka personer som vid varje tidpunkt ingår i familjens bosättning.

Eftersom jag inte vet något om Genneys interna objektstrukturer så har jag ingen aning om mitt förslag är genomförbart eller inte.

Medge dock att det är en tilltalande tanke.
//LasseMas

2
Tekniska problem och förslag / SV: Säkerhetskopiera system
« skrivet: 2019-04-17, 17:41:58 PM »
Efter kontakt med supporten är nu orsaken till problemet hittad. Det berodde på att när man återställer en databas i en annan dator med annan användare så justeras alla pekare under Inställningar, Organisation för att passa in i den nya miljön utom pekaren till Media som kvarstår oförändrad. I mitt fall pekade den ut en katalog som inte fanns i den nya miljön och därmed hakade Genney upp sig. Enligt supporten ska Genney naturligtvis visa ett felmeddelande i stället för att haka upp sig så jag antar att det fixas i nästa version.

En ros till supporten som snabbt och kunnigt svarade på min felanmälan.


3
Tekniska problem och förslag / SV: Säkerhetskopiera system
« skrivet: 2019-04-16, 20:05:46 PM »
Jag har nu skickat in en felanmälan.
Tack för tipset.

4
Tekniska problem och förslag / SV: Säkerhetskopiera system
« skrivet: 2019-04-16, 19:41:03 PM »
Den ena db har 315 personer och den andra db har 1185 personer. Det är i mina ögon små databaser.

// LasseMas

5
Tekniska problem och förslag / Säkerhetskopiera system
« skrivet: 2019-04-16, 19:30:08 PM »
Hej alla
I min Windows10 har jag problem med att säkerhetskopiera system. Jag har 2 databaser i Genney. När jag har den ena db aktiv så fungerar system-säkerhetskopieringen men när jag har den andra db aktiv så blir system-säkerhetskopieringen hängande. Jag har väntat upp till 10 minuter och inget har hänt. Jag måste då gå den hårda vägen och avsluta Genney via Windows Aktivitetshanterare.
Uppenbarligen är det nåt tokigt i den ena db. Finns det nåt diagnostik-program att använda.
Finns det nån därute som har nån ide om vad det kan vara för fel och hur jag kan lösa detta.

Tack på förhand
//LasseMas

Sidor: [1]