Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - tobbet

Sidor: [1] 2
1
Allmänt om Genney / Strul med ort & landskap
« skrivet: 2021-09-13, 21:00:10 PM »
Hej,

Varför händer detta helt plötsligt? Alla platser för många personer börjar med = och klickar jag för att ändra byts orten ut mot ett sjusiffrigt nummer. Allt var bra igår och i förrgår. Idag när jag sitter och redigerar lite så upptäcker jag detta. Det blir ett väldigt tidsödande arbete att rätta till allting.

Inställt på: plats, församling, landskap (samma inställning hela tiden)

Finns det nåt snabbt sätt att ändra flera på en gång?


2
Hur gör man för att ...? / Hur gör ni vid alla flyttar hit och dit?
« skrivet: 2021-05-18, 17:45:59 PM »
Hej,

Som rubriken. Skapar ni en "Egen händelse/Bostadsort" tar med maken/makan vid flytt till olika platser? Jag har gjort det men det visar sig bli felaktigt datum ena personen dör mitt i hfl/in- och utflyttning då det i regel är i 5-års perioder. Märkte detta idag när jag redigerade/la till alla flyttar som makarna har gjort. Hur gör ni i dessa fall? Eller anger ni alla flyttar för varje person i stället för per familj?

3
Tekniska problem och förslag / Varför 2 olika fonter i biografi vyn?
« skrivet: 2021-05-04, 21:52:08 PM »
Hej,

Som bilden visar så är namnet på modern i detta fal i font Liberation Sans men barnen får en helt annan font. Varför? Finns det fler ställen att välja font mer än i mallarna som finns och kan skapa egna? Jag önskar att båda fick/har samma font.

OS: Manjaro Linux

Tack

4
Hej,

Som titeln säger. Jag har med hustrun Greta-Lisa vid två flyttar men inte de övriga. Hur får jag "dit" henne? Och hur har hon kommit dit på dessa två? Beror det på min import från Geneanet?

//Tobbe


5
Allmänt om släktforskning / Levnadsbana, yrken, bostadsorter?
« skrivet: 2021-03-19, 09:47:35 AM »
Hej,

Hur noga är ni när det gäller alla yrken ni eller släkt har haft under årens lopp. Även alla flyttar man gjort. Jag själv har bytt arbeten och bostadsorter ganska mycket och jag har då angett nytt yrke och vart jag bodde under den tiden, men tittar man på levnadsbana så ser det inte vacker ut. Till exempel:

Maskinoperatör Bulten AB
mellan maj 1979 och dec 1986

företag börjar med liten bokstav, ser inte snyggt ut om man tittar under "levnadsbana"

Skriver ni in alla yrken och ort/plats under "Personanteckningar"?

Tack

6
Hej,

Varför är inte registret i bokstavsordning? Titta på Jämtland i bifogad skärmdump. Borgvattnet, Fors, Ragunda, Stugun och sen Bodsjö helt plötsligt ska/bör ligga före Borgvattnet. Är det nån speciell anledning till detta virrvarr?  Medelpad ser det ok ut. Men inte Västmanland.

Tack!

//Tobbe

7
Hej,

Jag tycker dom är mer tilltalande än de nya som är rent tråkiga. Varför försvann dessa färgade snygga menyikonerna? Kan man få tillbaks dom på nåt vis? Ser dessa på videos från Hans. Tycker det är mycket snyggare.

Ingen ko på isen men...

//Tobbe

8
Hej,

Spelar ingen roll vilket av de två alternativen jag väljer så poppar den upp igen vid nästa start. Hur kommer jag förbi detta? Är platsregistret korrupt?

//Tobbe

9
Allmänt om Genney / Detaljer i biografin
« skrivet: 2020-12-28, 17:42:55 PM »
Hej,

Varför går det inte skriva i detaljfältet för vissa händelser? T.ex födelse. Hur gör man ifall man vill ha en liten notering i det fältet?

Tack!

10
Allmänt om Genney / Trovärdighet...stjärnorna syns knappt
« skrivet: 2020-12-26, 11:26:53 AM »
Hej,

Någon annan som använder Genney på sin Linuxdator och ser bara halva stjärnor vid trovärdighet?

11
Allmänt om Genney / Spara "eget" tema?
« skrivet: 2020-12-25, 12:02:27 PM »
Hej,

Går det inte att spara ett eget tema? Jag gör lte ändringar, typ annan font, lite andra färger men sen när jag ska spara så går det inte att skriva i fältet. Vad är då meningen med "Spara" ikonen.

Licens köpt 2020-12-24

OS: Ubuntu Studio 20.04 (uppdaterad)

12
Allmänt om Genney / Tänkte köpa en licens men mitt namn blir utan ö?
« skrivet: 2020-12-21, 14:27:48 PM »
Kommer mitt namn eller är det mailadressen som licensen kommer att stå på. Eftersom jag har ö i både för och efternamn ser det ut så här när jag ska göra betalningen. Två krumelurer i stället för bokstaven ö.Tack!

13
Allmänt om Genney / Biografi - ref nr?
« skrivet: 2020-12-18, 12:42:23 PM »
Hej,

Funderar vad ni skriver i fältet Ref.nr i Biografi? Är det nån som använder det?

14
Allmänt om Genney / [LÖST] Fyrkant före ålder?
« skrivet: 2020-12-17, 16:04:43 PM »
Hej,

Här syns den lilla fyrkanten för ålder längst bort till höger. []52

Vart kommer den ifrån? Jag kikade lite på min gedcom fil men kunde inte hitta nåt speciellt. Sökte på min farmor Nelly Gunhild Engström, men som sagt hittade inget skumt i filen.


15
Allmänt om Genney / Myheritage DNA - är det ok val?
« skrivet: 2020-12-17, 12:53:18 PM »
Hej,

Fick idag hem DNA kit från Myheritage.  Det var ett bra pris dom hade nu i december, 510 kronor. Vill vara vara säker att jag kan ladda upp data sedan i Genney innan jag köper licensen.  Ser att vissa rekommenderar andra leverantörer.

Tack!

Sidor: [1] 2