Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - maredq

Sidor: [1]
1
Allmänt om Genney / Föredrag - Genney
« skrivet: 2020-02-24, 20:35:10 PM »
Fick förfrågan om att hålla en kort presentation om Genney, andra ska prata om Min Släkt och Disgen samma kväll. Vad är det mest positiva med Genney, jag vet vad jag tycker men vill gärna ha lite input. Du som prövat flera program varför valde du Genney eller vad tycker du är det bästa med programmet./Margareta

2
Allmänt om Genney / Platsregister - Finland
« skrivet: 2020-01-30, 11:53:02 AM »
Finska och norska platsregistret, Norge funkar bra för mig med det finska gör mig tokig kan inte vad orterna heter på finska. Vad händer om jag byter till svenska namn i de områden som jag forskar. Ställer det till det vid Gedcomöverföring etc.

3
Hur gör man för att ...? / Flytta Genney med innehåll till ny dator
« skrivet: 2019-11-18, 09:33:19 AM »
Hej Hur gör jag smidigast en överflyttning av Genney till en ny dator?


4
Idag när jag satt på landsarkivet i Vadstena och sökte igenom kyrkoarkivets olika bilagor samt räkenskaper saknade jag en lista på alla mina förfäder som varit bosatta i denna församling. Jag vill alltså ha en lista där jag ser
Församling - Gård/torp - Namn - Födelseår - Dödsår
Är det möjligt idag att ta ut en sådan?

5
Hur gör man för att ...? / Flytta/Ta bort i Platsregistret
« skrivet: 2019-06-21, 13:28:20 PM »
Se bild, jag har lyckats få in Bringetofta fs på två ställen, ett bör vara orginal.
1. Ligger Bringetofta under Sävsjö eller Nässjö i programmet?
2. Jag kan ta bort det från Nässjö, men det är där jag har lagt alla orter, de går dock att flytta och även Bringetofta ikonen verkar gå att ta bort.
3. Bringetofta som hamnat under Stockaryd i Sävsjö kan jag varken flytta eller ta bort.

Hur får jag till dett så jag slipper ha två Bringetofta församlingar

Glad midsommar!

6
Tekniska problem och förslag / Färgmarkering av Händelse/post
« skrivet: 2019-05-09, 20:05:16 PM »
Jag använder Genney som ett verktyg, jag forskar också väldigt brett och på vissa resandefamiljer. I det senare fallet kan man forska årtal utifrån hypoteser, det kan gälla både person (där använder jag ofta "hänglåset" växla mellan privat och publikt, funkar ok även om jag skulle vilja se det också tydligare). Vad jag saknar är att man kan "färg"markera en händelse så den sticker ut, provat med flera lösningar, satt händelsen inom hakparantes, använt stora bokstäver,men jag skulle vilja det syns ännu tydligare. Är det tekniskt möjligt att utveckla?/Margareta

7
Hur gör man för att ...? / Biografin - husförhörslängder
« skrivet: 2019-04-20, 22:05:58 PM »
Glad Påsk alla! Sitter och funderar på hur ni jobbar med Genney kontra husförhörslängderna. Jag började forska 1978, då skrev man av allt, och åter allt. Gjorde uppehåll i forskningen i cirka 25 år, sedan ett antal år är jag igång igen. Håller på föra över allt jag gjorde in i Genney, dösegt även om jag fört allt väl och har källor, får ta lite då och då. Roligare nyforska. Riktigt nöjd med programmet. Det jag dock känner mig lite osäker på är hur jag ska jobba med Genney kontra husförhörslängderna, inte hittat det sätt jag känner mig riktigt nöjd med. Skriva av allt, bifoga bild ... ... finns många olika lösningar som jag ser det. Vore intressant se hur ni jobbar med biografin kontra data i hfl. Tacksam för ideer och tips från er! Jag ska kanske påpeka jag använder Genney som ett arbetsverktyg, använder aldrig block/papper idag. Utan jag vill ha allt mitt material i programmet.

8
Hur gör man för att ...? / Cirkeldiagram
« skrivet: 2019-03-13, 19:01:25 PM »
Hej Hur gör man för att städa bort de tomma "anorna" som man ser tydligt i cirkeldiagrammet. Har kollat lite för att se om jag hittade något mönster, men hittar inte vad som är problemet/Margareta

9
Hur gör man för att ...? / enstaka personer utan koppling
« skrivet: 2019-02-22, 13:34:29 PM »
Hej
Finns det något sätt att söka ut personer som ligger för sig själv och skvalpar, alltså de har ingen familjekoppling alls, ibland händer det man får träff på dom av en tillfällighet.

10
Hur gör man för att ...? / Koppla en person med tex föräldrar/syskon
« skrivet: 2019-02-22, 12:31:20 PM »
Hej  Hur gör man för att koppla in en son till föräldrarna, han ligger och skvalpar för sig själv. Har prövat skriva i hans namn för att få fram dubletter så jag kan välja honom i den listan men ibland får jag inte fram listan, ibland får jag fram den men lyckas inte få till det den vägen alls. / Tacksam för tips hur man gör

11
Hur gör man för att ...? / Källor/källförteckning
« skrivet: 2018-03-06, 13:09:39 PM »
Källförteckningen, jag har lyckats få in två Rotemannen 3, jag har försökt kopiera och klistra in så jag bara har en, men det verkar inte fungera så bra. Måste jag gå via Biografins källor och justera där och sedan plocka bort den tomma i Källförteckningen, eller finns det enklare väg.

12
Hur gör man för att ...? / Bokmärke
« skrivet: 2018-03-06, 13:05:39 PM »
Håller på och städar i min databas efter överflyttningen från annat program. Tar släktgren för släktgren, jag bokmärker de som är klara. Men jag har en person som inte vill bli bokmärkt. Vad beror det på?  Det är Johan Gustaf Jonsson.

[bifogad fil raderad av administratör]

13
Hur gör man för att ...? / Händelser - familj
« skrivet: 2018-02-21, 12:02:45 PM »
Ännu en fråga, har sökt i Hjälp etc. men ej funnit. Går det skapa en händelse som lägger sig på flera familjemedlemmar. Jag vill alltså inte kopiera och klistra in utan går det när jag skriver en händelse välja den ska ligga på flera personer. Uppdaterar jag en händelse (gäller ofta bosatt etc) på mannen ska den uppdateras även på kvinnan.

14
Hur gör man för att ...? / Olika radavstånd
« skrivet: 2018-02-20, 14:17:27 PM »
I noteringar händer det då och då att jag lyckas få olika radavstånd, vad beror det på, vad gör jag för fel. Hur rättar jag till det som blivit fel? Har det med upphöjningen av texten att göra? Se bifogad fil.


[bifogad fil raderad av administratör]

Sidor: [1]