Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Melkolst71

Sidor: [1]
1
Hur gör man för att ...? / X-matches
« skrivet: 2019-10-05, 21:19:39 PM »
Vet hur jag gör för att markera möjliga arvsätt av X-kromosomen i programmet. Finns det något sätt att få med detta alternativ i utskrift?
Skulle vara en hjälp att få ihop några grejer visuellt.

Men om det inte går får jag väl göra någon manuell markering.

2
Hej!
Jag sitter med att jag importerat från ett gammalt program där platserna på händelser blivit skrivna på galet sätt, jämfört med Platsregistret i Genney.

T ex har jag ett flertal anor som i mitt förra släktträd ligger som Katarina, Stockholm, Sverige. Nu skulle jag vilja konvertera dessa smidigt till det som ligger i Genney som plats som är Katarina, Stockholms län.

Finns det något sätt att "massändra" platsnamn? Eller skapa relaterade platser?

Känner mig nämligen inte lockad att gå igenom detta manuellt...

3
Hej,
Jag har tänkt att skriva ut lite antavlor etc men får inte till det visuellt.
 
Barn X har 2 "föräldrapar".
Par 1: biologisk mor & omstridd far
Par 2: fostermor & fosterfar (som även är den omstridde fadern i föräldrapar 1)

I utskrifter kommer bara föräldrapar 2 ut på t ex cirkeldiagram.
Spinnsidan "dör" då jag inte forskat bakåt på den ickebiologiska modern.
Försökt "prioritera" upp biologisk mor och omstridd far, men får inte till det.

Jag vill då skriva ut antavlan med definitivt den biologiske modern och ev den omstridde fadern. Men jag får ut fostermodern/fadern.

Har försökt "ändra ordningen" på föräldraparen. Men det fungerar inte. I alla utskrifter hamnar fosterföräldrarna som prioriterade. Dvs t ex cirkeldigrammen "dör" spinnsidan med fostermodern i o m att jag inte egentligen forskat vidare på fostermodern, men däremot har jag ju forskat bakåt på den biologiska modern.

Hur ska jag fixa till detta? Någon som har tips?


4
Hur gör man för att ...? / Misslyckad import av levande personer
« skrivet: 2018-12-14, 21:03:32 PM »
Jag bytte från FamilyTreeMaker i våren 2018.
Då såg datan rätt ut och jag hade ingen anledning att granska mina idag levande personer i trädet. Och de "avlidna" stämde ju bra. Så jag började fortsätta jobba mig bakåt.
Sen tog jag en lååång paus av olika anledningar och idag när jag går in upptäcker jag att i importen i våras försvann korrekta förnamn OCH alla data som födelse etc på t ex min idag levande mamma.
Hon står då enbart som Living Efternamn som barn till sina föräldrar, gift med min far, mamma till mig och min syster(som då också blivit bara en Living Efternamn), men inga datum finns.

Dvs på mina morfäldrar står det bara att de har ett barn, min pappa(som är avliden) är gift men inte när. var, hur. Hon är också mamma till 2 barn, men inte när var hur.
Vi systrar står också som barn på vår pappa men inget om ålder etc.

I Familytreemaker ligger vi med namn, datum etc så frågan är gjorde jag fel när jag i exportfilen sa att levande personer skulle göras privata?
Kan jag på något sätt få in dessa utan att göra om hela export/import?
Kan jag alternativt exportera de nyinlagda (som faktiskt inte är så många) i Genney, omimportera både FTM-gedcomen och "de nyinlagda"?

Tacksam för lite förslag.


Sidor: [1]