Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - EWO

Sidor: [1]
1
Allmänt om Genney / Koppling till ArkivDigital
« skrivet: 2021-03-22, 23:00:12 PM »
Sedan jag började arbeta i Genney och Arkiv Digital i februari 2018 har jag kunnat klicka på en AD-länk i den registrerade källan i biografin i Genney och utan problem kommit in på rätt ställe i Arkiv Digital. Sedan någon vecka tillbaka fungerar inte detta.

Jag använder Google Chrome, men Microsoft Edge har börjat lägga sig i mina sökningar nu. Jag har försökt få Edge att försvinna och tror att jag nu kryssat i på rätt ställen, men det verkar inte fungera ändå. Jag kommer till påloggningsbilden i AD, men inte till källan jag pekar på.

Är det ett problem i Genney eller har Arkiv Digital ändrat något? Eller är det en inställning någon annanstans som "hoppat ur"?

2
Allmänt om Genney / Tidsföljd
« skrivet: 2021-01-04, 17:45:05 PM »
Hej,

När man använder datuminmatning genom att skriva "från 1887 till 1890", åtföljt av "från 1891 till 1894" så lägger de sig i rätt ordning. Om den angivna perioden bara är ett år - och ingår i något av de intilliggande intervallen (typ "från 1890 till 1890") så lägger det intervallet sig fel.

Hur kan det åtgärdas?

Mvh Eva

3
Allmänt om Genney / Ändra kolumnbredd i "Levnadsbana"
« skrivet: 2021-01-04, 17:40:25 PM »
Hej,

Jag har problem med att kunna välja kolumnbredden i Levnadsbana under "Allmänna personuppgifter". Kolumnen "Datum" visar inte hela "från 1876 till 1880" (till exempel).

Vid varje session breddar jag kolumnen manuellt och det fungerar hela arbetspasset. När jag öppnar  Genney nästa gång är kolumnen åter för smal ...

I Genney 2.1 uppstod inte detta problem. Finns det en inställning någonstans som jag missat?

Mvh Eva

4
Hej,

Jag har försökt fråga detta förut, men jag blev delvis missuppfattad. Därför gör jag ett nytt försök:

Jag vill använda en gren av mitt befintliga träd och kopiera över till ett annat träd jag hanterar - i klartext; jag vill kopiera över min morfars anor till min mammas kusins träd (som jag hanterar). Det är från en fil i Genney till en annan fil.

Idag har jag skapat en Test-fil av mitt totala träd och försökte ta bort min mormors släkt.  Resultatet var att enbart min mormors familj försvann, inte hennes syskon och deras familjer.

Jag kommer att vilja göra detsamma med min pappas släkt och att plocka bort en kärnfamilj i sänder känns som ett hopplöst uppdrag! Finns det något smartare sätt att arbeta?

Med vänlig hälsning

Eva

5
Allmänt om Genney / MtDNA
« skrivet: 2019-06-25, 21:55:15 PM »
Hej,

Min närmaste släkting i min generation är en syssling - min mormor och hennes farmor var systrar. Vi är båda testade på FtDNA. Ingen av oss har kända släktingar på min mormors (hennes farmors) sida.

Vi har fått olika MtDNA - resultat. Jag var inte så förvånad eftersom hennes pappa (man) är kusin med min mamma (kvinna) :P

Dock skrivs mitt MtDNA över med hennes när jag lägger in hennes resultat i mitt träd. Mitt MtDNA borde rimligtvis följa min raka moderslinje och hennes på motsvarande sätt - två olika personer! (Iofs vänninor, men ändå ...?)

Det här känns inte rätt!

6
Hur gör man för att ...? / Radera delar av kopierat träd
« skrivet: 2019-05-01, 19:24:19 PM »
Jag har dna-testat två av mina släktingar, en syssling och en kusin till min mor. Jag vill gärna lägga upp de delar av mitt träd som också är deras träd på tre olika dna-sajter.

Hittills har jag kopierat över mitt "originalträd" träd till varsin ny fil och döpt respektive fil till deras respektive namn. I min mors kusins träd har jag också kompletterat med unika uppgifter om hennes mors sida (som INTE är intressant för min del).

Måste jag gå in och markera varje liten kärnfamilj och radera successivt, eller finns det en snabbare väg? Det är ju hela grenar av trädet som skall klippas bort ...

Mvh Eva

7
Allmänt om Genney / Biografin har försvunnit
« skrivet: 2019-02-21, 19:22:40 PM »
Efter att ha varit borta från datorn en halvtimme skulle jag återgå till forskningen. Biografin är då borta. Jag läste tipset att den kan ha minimerats och att man ska söka efter den i högerkanten av skärmen, men den är inte där!

Jag har startat om såväl Genney som datorn, men jag ser ingen biografi ändå.

Jag försökte skapa en person, men ser inget. När jag stänger får jag frågan i en dialogruta om jag vill spara den tomma personen. Jag har svarat nej.

Detta är inte kul!!

Mvh Eva

8
Tekniska problem och förslag / Varför så instabilt?
« skrivet: 2018-11-10, 18:15:11 PM »
Hej,

Jag känner en viss oro när jag är inne i Genney. Plötsligt lägger sig personerna omlott och Genney tror att någon annan ana skall vara aktiv än den jag håller på att arbeta med.

Jag har också svårt att förflytta mig i trädet när det blir så. Vad kan jag göra för att komma till rätta med detta?

Med vänlig hälsning

En orolig EWO

Sidor: [1]