Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - FredrikP

Sidor: [1]
1
Jag vill använda möjligheten att exportera ett sökresultat till Excel, men vill kunna styra vilka faktauppgifter som finns med som kolumner i exporten istället för att bara få de som är default i sökresultatet. Går det?

2
Tekniska problem och förslag / Media försvinner från personer
« skrivet: 2018-11-03, 22:27:23 PM »
Har ett märkligt problem som dyker upp ibland. Det har nu hänt för andra gången, första gången gick det till sig utan att jag riktigt vet vad jag gjorde för att fixa det.

Symptomet är att jag märker att en person där jag vet att jag tidigare kopplat en mediafil (PDF) plötsligt inte har något media kopplat till sig. Filen det handlar om finns kvar på datorn i Genneys mediakatalog, men när jag lägger till den i personen igen så verkar det som att den inte riktigt "fastnar". Det ser ut att funka och jag sparar personen, men när jag växlar till att titta på en annan person och tillbaka igen så är mediafilen borta igen. Tittar jag i medialistan så kan jag däremot se både att mediat finns kvar i Genney och att rätt person fortfarande är listat som "användare" för filen. Den finns till och med listad flera gånger i medialistan, antagligen en gång för varje gång jag testat.

Blir lite orolig över detta då det känns som att det antagligen drabbat fler personer i mitt träd utan att jag lyckats märka det, är det ett problem som redan är känt?

Bifogar en bild som visar mitt problem, som man kan se så finns mediat i Genney med rätt användare, men när man tittar under mediafliken för personen så finns inget media där. Jag kör Genney 2.0b27

Ny information:
Har tagit en kopia av Genneys datakatalog som jag sparar om det skulle behövas för felsökning.
Har också hittat ett sätt att "laga" den person som krånglar. Jag hittar ett media i medialistan som är felaktigt, sedan dubbelklickar jag på personen i listan över användare, väljer avbryt i dialogen som kommer upp, och sedan så har mediat kopplat bort sig från personen helt (ingen användare syns längre i listan) och då går det bra att lägga till nytt media igen. Dock fortfarande klart oroväckande detta.

3
Tekniska problem och förslag / Platser blir siffror
« skrivet: 2018-08-20, 13:04:39 PM »
Jag har nyligen gått över till Genney efter att ha använt Ancestry. Jobbet att migrera över allt och se till att det blivit rätt är så gott som klart, men det finns ett oroande problem som jag stött på ett par gånger nu. Det som hänt är att jag sitter i platstolken och ser till att alla platser har rätt format och så, och plötsligt ser jag att en plats som jag editerade tidigare nu har ändrats till att bara bestå av en rad siffror. Första gången bara rättade jag till det och gick vidare, men nu när det hänt igen så känns det inte riktigt bra att det plötsligt kan bli fel sådär. I det senaste fallet så var det "Ljusne, Ljusne, Gävleborgs län" som ändrades till "8132489". Är detta något som fler drabbats av? Är det ett känt problem som kommer att bli rättat snart?

Sidor: [1]