Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - John

Sidor: [1]
1
Allmänt om Genney / Id nummer vid publicering
« skrivet: 2019-03-17, 19:03:07 PM »
När jag publicerar en websida väljer jag att id för person ska komma med men det syns dock inget id på dom publicerade sidorna. Gör/tänker jag fel eller måste jag göra något annat också?

2
Tekniska problem och förslag / Platsregister
« skrivet: 2018-10-28, 20:18:49 PM »
Skulle lägga till en födelse för en person. Personen var född i Danmark. Jag importerade då Danmarksregistret, som jag hämtat härifrån. Direkt när jag importerat det ångrade jag mig - tänkte att det är bättre att bara lägga till Köpenhamn eftersom det kändes onödigt med alla danska orter. Utan att lägga till något från det danska platsregistret beslöt jag att radera det direkt igen. Vad som då hände är inte okej - flera händelser i min befintliga databas ändrade redan inlagda orter i vissa händelser till danska orter. Hur kan det bli så? Det värsta är att jag får gå igenom alla de felaktiga posterna och eftersom det inte finns källor till alla får man ju börja om från början......lagom roligt.
Visst jag kan ju återskapa från en äldre backup men det är ju inte aktuellt när jag spenderat hela dagen idag med att mata in diverse andra uppgifter.

3
Tekniska problem och förslag / Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-26, 12:47:24 PM »
Hej! Jag är en ny släktforskare och användare av Genney - som jag tycker är väldans bra. Har dock lite småproblem.
Om jag har en extern länk som innehåller tex ett ä så ser (ett utdrag från) länken ut så här:
Pias%20släkt
Men när jag skapar en ny mediafil, väljer webadress och klistrar in länken så kodas den om till:
Pias%20sl%C3%A4kt
Och det funkar ju naturligtvis inte då. Väljer jag att mata in korrekt adress för hand så får jag bara meddelandet "ogiltig adress".
Gäller förmodligen åäö.
Dessvärre är det likadant om man klistrar in en länk i en anteckning också.

Sidor: [1]