Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - LasseMas

Sidor: [1]
1
Tekniska problem och förslag / Sverigekartan
« skrivet: 2021-03-29, 16:45:35 PM »
Jag noterade idag att Sverigekartan inte längre är tillgänglig. Världskartan fungerar.
Vad har hänt?

2
Tekniska problem och förslag / Fundering
« skrivet: 2019-04-17, 20:37:00 PM »
Hej alla
Jag har ett tag haft en fundering om Biografins händelse Bosatt. Eftersom man inte vill lägga in samma bosatt-händelse på alla i en familj uppstår genast frågan om vems Biografi som ska innehålla de gemensamma Bosatt-händelserna. Om man dessutom vill använda funktionen Levnadsbana under Karta så kommer den ju endast att visa rätt för den person som får alla händelserna Bosatt i sin Biografi.

Ovan nämnda problem skulle kunna lösas genom att bygga ut fliken Familj i Biografin så att den kan hantera alla Bosatt-händelser som är gemensamma för familjen. Förslaget för dock med sig att man på något sätt måste ange vilka personer som vid varje tidpunkt ingår i familjens bosättning.

Eftersom jag inte vet något om Genneys interna objektstrukturer så har jag ingen aning om mitt förslag är genomförbart eller inte.

Medge dock att det är en tilltalande tanke.
//LasseMas

3
Tekniska problem och förslag / Säkerhetskopiera system
« skrivet: 2019-04-16, 19:30:08 PM »
Hej alla
I min Windows10 har jag problem med att säkerhetskopiera system. Jag har 2 databaser i Genney. När jag har den ena db aktiv så fungerar system-säkerhetskopieringen men när jag har den andra db aktiv så blir system-säkerhetskopieringen hängande. Jag har väntat upp till 10 minuter och inget har hänt. Jag måste då gå den hårda vägen och avsluta Genney via Windows Aktivitetshanterare.
Uppenbarligen är det nåt tokigt i den ena db. Finns det nåt diagnostik-program att använda.
Finns det nån därute som har nån ide om vad det kan vara för fel och hur jag kan lösa detta.

Tack på förhand
//LasseMas

Sidor: [1]