Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Andreas

Sidor: [1]
1
Hur gör man för att ...? / Layout personakt
« skrivet: 2020-10-30, 16:12:35 PM »
Jag vill göra så att personakten har samma layout som visningsläget för biografin (se bifogad fil). Dvs. att exempelvis rubriker såsom Bosatt etc. ska bli i fet still istället för kursiv. Jag har laborerat med inställningarna för Personakt men inte lyckats få till det. Någon som har något tips på hur jag gör?  :)

2
Hur gör man för att ...? / Levnadsbana med egna platser
« skrivet: 2020-10-19, 11:20:10 AM »
Jag har börjat lägga in egna platser i platsregistret för att på så sätt kunna få till en levnadsbana i kartan. Då många av mina anor har bott inom samma församling hela livet så tänkte jag lägga lite tid på att lägga in de platser (ofta enskilda torp eller mindre byar) som många av mina anor bott på i olika omgångar.

Jag har däremot stött på problem med själva kartan (möjligtvis gör jag fel) då denna inte visar de nya platser jag lagt till. Jag har skapat platserna baserat på koordinater jag tagit ut sen tidigare. När jag sparat platserna så kan jag se dem i kartan. Därefter har jag gått in i de händelser där jag exempelvis haft byn Björbo inlagd sen tidigare och kollat att platsen nu är sökbar vilket den visade sig vara då texten blir kursiv (i det här fallet Björbo, Norrbärke, Kopparbergs län). Texten var inte kursiv förrän jag la till platsen på nytt i händelsen, så jag utgår från att det kan bli lite handpåläggning för att få till kopplingen till geografiska platser?

När jag sen testar att klicka på Levnadsbana så visas endast de händelser/faktauppgifter där församlingarna har angetts. Ingen av de platser jag skapat finns med i visningen av levnadsbanan. Gör jag något fel? Behöver jag ändra någon form av inställning i kartan för att det ska fungera?

En av de nya platser jag lagt till är satt till By/Samhälle medan den andra är satt till Gård/herrgård/hemman

3
Jag reagerade härom kvällen på att den register-fil (.gcc) som skapades när jag backupade i samband med att jag stängde ner programmet hade tidstämpeln 2020-05-05 när det egentligen borde varit 2020-10-09. Jag öppnade då Genney igen men då såg allt ok ut och det jag hade lagt till fanns kvar i Genney.

När jag sedan startade upp datorn igår så kunde jag inte öppna mitt projekt utan fick återställa det från den backup jag tog dagen därpå. Då såg jag däremot att alla inmatningar jag gjort sen 5 oktober saknades.

Som tur var så hade den GEDCOM som skapades vid backupen sparats korrekt och jag testade att öppna denna i ett nytt projekt i Genney.

Så till min fråga:
Då alla personer, referenser etc. finns inlagda i GEDCOM-filen tänkte jag mig att jag ska använda denna för att återställa mitt register. Vilket sätt är det enklaste att återställa mitt träd från GEDCOM-filen? Är det att starta ett "nytt" släktregister och importera GEDCOM-filen i denna? Förlorar jag i så fall någon information som endast finns sparad i .gcc-filen?

Ett alternativ jag övervägde var att endast behålla alla "nya" personer som jag lagt till senaste 5 dagarna i GEDCOM-filen och sedan importera denna till mitt befintliga register, därefter kopplar jag personerna till rätt del av trädet. Känns omständligt men är det enda sättet så är det ju ändå lättare än att lägga in alla personer och referenser på nytt.

4
Nu har jag förstått att en ny version av Genney är på g men jag har några synpunkter som jag gärna ser i en framtida version av programmet (för övrigt det bästa programmet på marknaden i min mening!)

Händelser som sträcker över flera år såsom "bosatt" exempelvis vore fint att kunna visa på ett annat sätt. Om en person är boende på en plats i 20 år så listas ju det nu vid "startåret" i listan under personens bio.

Istället kanske man kunde lista "fleråriga händelser" separat enligt bilden?

Sidor: [1]