Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jakob

Sidor: [1]
1
Hur gör man för att ...? / Exportera sökresultat med fler fält
« skrivet: 2021-01-02, 14:38:25 PM »
Hej,

Är det på något sätt möjligt att exportera ett sökresultat till Excel/PDF med andra än de synligt valbara fälten (Person, Id, Ref.nr, Födelsedatum, Födelseplats, Dödsdatum, Dödsplats). Jag kan tänka mig flera användbara fält, såsom dop, senaste bosättning, antal barn etc. Men vad jag är framför allt intresserad av just nu är att exportera med personnummer. Är det möjligt? Om inte, skulle det kunna bli?

Tack på förhand,
Jakob

2
Allmänt om Genney / "Hämtningen misslyckades" vid licensuppgradering
« skrivet: 2021-01-01, 15:11:31 PM »
Hej och god fortsättning på det nya året!

Jag mailade följande problem till mail@genney.se för ett tag sedan, men börjar undra om det någonsin kom fram, så nu provar jag här istället, då jag sett att Administrator varit aktiv här. En sökning på felmeddelandet här på forumet visade att liknande problem tydligen även uppstod för somliga vid försök till uppgradering från v1 till v2 för tre år sedan.

Min dator lade av för någon månad sedan, och jag har nu skaffat en ny, en MacBook Pro med M1 och Big Sur, vilket jag läst på forumet att v3 ska vara kompatibel med. Jag har laddat ner v3.0b34 och försöker nu uppgradera min licens för v2 till en för v3, genom att följa följande steg:

https://genny.se/content.php?rid=143

Men jag får bara meddelandet att "Hämtningen misslyckades" när jag antingen laddat in licensen via dess sökväg, eller klistrat in dess innehåll i textrutan. Jag provade också att via "Mina sidor" nollställa min gamla licens på min trasiga dator, men det gjorde ingen skillnad. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Hoppas på att det finns en lösning till detta! Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar,
Jakob

3
Tekniska problem och förslag / Kartan hänger Genney
« skrivet: 2020-07-02, 16:09:41 PM »
Hej!

Jag har använt Genney i ett drygt halvår nu och är på det stora hela väldigt nöjd.

I ett tidigt skede, med kanske bara ett tiotal personer i registret, provade jag för första gången kartfunktionen. Jag noterade att den fungerade, och fortsatte snabbt med forskningen. Någon vecka senare, med kanske några hundra personer i registret, provade jag den igen när jag då hade lite mer för den att presentera. Systemet hängde sig och jag fick tvångsavsluta. Jaja, ett tillfälligt fel, antog jag. Jag startade om programmet och försökte med kartan igen. Samma resultat.

Låt mig förresten förtydliga; med kartan/kartfunktionen menar jag alltså det verktyg som öppnas under verktygsmenyn (alt+F8), inte kartan i platsregistret som visar individuella platser, den har alltid fungerat.

Så jag lät den funktionen vara medan släktregistret växte under de senaste månaderna. Jag har nu drygt 2500 personer i registret och skulle nu verkligen vilja få funktionen att fungera igen. Jag har provat att öppna den lite då och då, men efter den allra första (eller kanske andra) gången har den aldrig fungerat igen.

Nästan omedelbart efter att jag valt att öppna kartan dyker symbolen upp till höger om tavelsymbolerna och fliken "Karta" öppnas i vektygsfältet och alla tillhörande verktyg visas utgråade (med undantag för Säkerhetskopiera, Återställ, Importera, Exportera och Minimera som visas i färg), men släktträdsvyn jag hade öppen försvinner aldrig och programmet slutar svara.

Jag kör Genney 2.1b21 på en MacBook Pro med macOS 10.12.6. Någon direkt felsökning har jag inte gjort tidigare, men om jag följer händelseförloppet i Activity Monitor efter att jag försöker starta kartan ser jag att Genneys minnesanvändning skjuter i raket och stannar på 2,28 GB på några sekunder. (Nystartat verkar Genney normalt konsumera knappt 0,5 GB RAM, ett värde som stiger ju längre det är igång. När användningen närmar sig 1,5 GB efter någon dag brukar jag starta om programmet, då jag bara har 8 GB totalt.) När jag väljer säkerhetskopiera framgår att mitt platsregister upptar 7,7 MB, vilket inte låter som särskilt mycket.

Förhoppningsvis finns det en enkel lösning till detta.


Tack på förhand,

Jakob

Sidor: [1]