Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - bertil T

Sidor: [1]
1
Jag vill överföra en delmängd av mitt släktregister, inkl refererade mediafiler, till annan person/dator.
Att skapa en GEDCOM-fil med önskat urval av personer och händelser är inget problem. Men hur överför jag mediafilerna, begränsat till de filer som refereras i GEDCOM-filen?

Det är inte en acceptabel lösning att överföra hela media-mappen med de tusentals filer den innehåller. Jag vill absolut begränsa filmängden till den delmängd som är relevant för mottagaren.

/Bertil Turesson
 

2

Jag laborerar med att skapa html-publicering.
I Windows får jag då en mapp med alla filer. Genom att dubbelklicka "index.htm" öppnas då släktregistret i min standard-läsare i Windows.
 Jag försöker öppna på motsvarande sätt på min iPad. Går inte att bara dubbelklicka på filen i IOS. Om jag öppnar filen index.htm inifrån Chrome får jag upp den första meny'n, men länkarna där till personer/platser fungerar inte. Hur komma vidare?
/Bertil


3
Finns någon metod att räkna antal instanser i ett släktträd där anförlusterna upprepas/instantieras vid uppritning?

Jag njuter av att navigera i omfattande (läs adliga) släktträd med anor ner på medeltiden, kanske mer än fyrtio generationer bakåt. Men jag söker en metod att beräkna hur "stort" trädet är. Inga problem att hitta antal unika anor genom att göra urval av förfäder till viss proband. Men jag är också nyfiken på hur många instanser ett uppritat anträd har, exv såsom exporterat från Genneys dynamiska vy för anor.

4
Hur gör man för att ...? / Få med makar i släktskaps-grafiken
« skrivet: 2020-10-06, 21:06:51 PM »
Släktkalkylatorn är ett formidabelt verktyg, inte minst möjligheten att illustrera släktskap grafiskt.

Vanligaste tillämpningen är kanske att redovisa släktskap mellan personer i motsvarande generation. Exempelvis släktskap mellan makar. Det är i mina hemtrakter inte ovanligt att makar kan vara släkt på ett tjog olika sätt. Vanligtvis är dessa (normalt avlägsna) släktskap okända.

En annan tillämpning av släktkalkylatorn är att redovisa olika härstamningslinjer till ett tidigt an-par. I det fallet skulle jag vilja ha möjligheten att redovisa även makarna till de personer som utgör an-linjen. Går det att åstadkomma, grafiskt och i text?

5
Tekniska problem och förslag / Ikoners storlek vid högupplöst skärm
« skrivet: 2020-08-31, 18:55:01 PM »
Jag kör Genney under Win10 på 14 tums skärm med upplösning 3000*2000.
Jag använder uppförstoring (Win-inställning) 200%, viket är rekommenderad inställning och som ger lämplig storlek på text/ikoner/symboler i t ex web-läsare, Office, Acrobat m fl applikationer.
Med dessa inställningar blir text/symboler och ikoner i Genney, för mina ögon, alldeles för små, även om inställningen för teckenstorlek för fönster, menyer mm väljs till "Stor". I synnerhet är de små ikonerna i vy-fönster och biografi svårläsbara. Hittar inte någon ytterligare Genney-inställning för just ikonerna.

Jag kan naturligtvis ändra förstoringsgraden i Windows, men då påverkas alla applikationer, Genney blir bättre, men alla andra blir sämre.

Vore lösningen att Genneys teckeninställning kompletterades med XL och XXL förutom de redan befintliga "Liten/Normal/Medel/Stor"?

Sidor: [1]