Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bokper

Sidor: [1]
1
Tekniska problem och förslag / SV: Uppladdning på Genneyweb
« skrivet: 2023-01-16, 15:46:07 PM »
Jag har forskat vidare då jag inte fått höra ifrån dig, Admin.
Jag har raderat mitt konto. Gjort en publicering av släktträdet med den standardmall. (Ville utesluta att min egen indexfil hade brister). Allt har hamnat i en egen mapp under web. Ingen annan mapp finns där. Bytt till ett nytt namn på mitt konto. Jag har sedan tryckt på webpublicering och fått igång uppläggningen på webben. Tyvärr stannar också nu stapeln efter ca 40%. Ingen webbsida kommer upp.

Problem? Bugg i serverprogrammet i samband med uppläggningen?
Problem i min dator som inte hanterar uppläggningen på nätet (någon begränsning)?
Fel i Genneyprogrammet på min dator?

2
Tekniska problem och förslag / SV: Uppladdning på Genneyweb
« skrivet: 2023-01-14, 13:38:36 PM »
Nu har jag slagit ihjäl mitt konto på webben igen, dvs tagit bort det fungerande trädet, trodde jag...
Men när jag nu lägger upp kontot på webben igen och försöker lägga in båda släktträden så stannar stapeln på nytt som tidigare.
Dvs det nya trädet finns inte alls, utan åtkomst förhindrad står det, men det gamla trädet som också borde vara borta finns dock kvar på webben, fungerande. Har tagit bort cachen och webhistoriken på både Chrome och mobilen.
Vad gör jag för att få till det?

3
Tekniska problem och förslag / SV: Uppladdning på Genneyweb
« skrivet: 2023-01-13, 11:41:57 AM »
Som svar på din fråga så tror jag att jag har uppdaterat bara ett släktträd i taget och då haft den andra mappen kvar under web, men tömts på filer. Är det rätt att göra så? Det spar en massa tid att bara röra en åt gången.

Jag har nu provat med att slå ihjäl mitt konto på webben och då fått bort alla släktträden och lagt in det mindre trädet på nytt och fått det att fungera med uppladdningen. Då jag gjort smärre färgjusteringar i några av filerna (main, menu, index etc) så har jag kollat att dessa inte blivit korrupta och att det varit problemet). Dvs provat först utan dessa ändringar och sedan med dessa ändringar och det fungerar i båda fallen.

Jag har inte ännu lagt upp det större släktregistret som egentligen var problemet. Det tar ju lång tid att lägga upp det. Kommer att göra det......

För att ge lite mer info så har jag en pc med op.system Windows 10, med den senaste kumulativa uppdateringen som gjordes för någon vecka sedan. Datorn klarar inte av uppgraderingen till Windows 11.

4
Tekniska problem och förslag / SV: Uppladdning på Genneyweb
« skrivet: 2023-01-12, 13:12:19 PM »
Lyckades igår uppdatera ett mindre släktträd samt ett nytt med frugans anor, men det större som legat länge på webben med min mors anor, ca 3400 namn, stannar av efter att ha kört ca 40%. Det ser ut som att det har fungerat men den gamla ligger kvar. Går jag in i web-mappen och kör indexfilen där så ser det helt ok ut med de uppdateringar  jag gjort.
OM jag slår ihjäl släktregistret på webben då försvinner väl alla tre släktplatserna?
Eller skall jag försöka lägga in Genneyprogrammet på min Mac och försöka den vägen? (Utesluter problem med min dator då)

5
Tekniska problem och förslag / Uppladdning på Genneyweb
« skrivet: 2023-01-10, 17:16:14 PM »
Försöker uppgradera mina två släktträd på webben med det nya "scriptet" som hanterar kartorna från Lantmäteriet. Funktionen att Publicera fungera och filerna genereras och läggs i avsedd mapp. Men i nästa steg där filerna lyfts upp på webben verkar det inte fungera. Dvs "Genneyweb-funktionen" där detta sker stannar efter ett tag. Genereringen avstannar ibland efter några minuter, ibland efter en halvtimme. Det ser ut som om allt fungerat men icke. Och den gamla hemsidan ligger kvar oförändrad därefter.
Måste man slå ihjäl de gamla släktträden först, med x-markeringen, innan de nya läggs upp? Tidigare har jag bockat för "ersätta dubblettfilerna" och det har fungerat.
Vad går snett?

6
Hur gör man för att ...? / SV: Genneyweb igen..
« skrivet: 2021-10-20, 16:58:44 PM »
Nu fungerar det. Tack för hjälpen. Försökte ta hela samlingsmappen men valde inte att ersätta filerna. Vilket gjorde att släktträden inte kom upp. Trodde att när man deletade ett träd så försvann det helt (alla filerna) från servern.

Det innebär alltså att varje gång jag gör en ändring i något av träden måste allt tankas upp på nytt?! Vilket tar sina timmar för datorn att göra. Hoppas på en snabbare lösning på sikt där man kan välja vilket träd (mapp) som skall tankas upp och uppdateras. Har själv haft en mapp under web som jag kallar för "snabbpublicering" där jag kunnat lägga enstaka filer som justerats och vips har de filerna legat på webben.

7
Hur gör man för att ...? / Genneyweb igen..
« skrivet: 2021-10-20, 11:24:00 AM »
Hej
Jag får inte till det med att lägga upp fler släktträd på genneyweb.se.
Har följt anvisningarna, som jag ser det, som finns beskrivet i ett tidigare forum där frågan tagits upp.

Bifogar en pdf-fil hur det ser ut enligt de olika stegen på min dator. (En Pc med Windows 10.)

Vad gör jag för fel eller har jag en inställning som inte fungerar någonstans?

Tacksam för hjälp!

8
Hej
Jag fick det här svaret från Admin för en tid sedan på samma fråga:

"Angående Genneyweb så kan du publicera flera träd till olika mappar, lägga dom i en samlingsmapp och sedan välja den mappen när du publicerar.

Tex:

web
  |__ Mapp1
  |__ Mapp2
  |__ Mapp3

Ladda sedan upp innehållet i mappen "web" så kan du komma åt de olika träden så här:

https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp1
https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp2
https://genneyweb.se/<ditt_alias>/Mapp3"

Jag är inte färdig med släktträdet nr 2 så jag har inte velat ändra webbadressen ännu på den första släktträdet. Behöver ju meddela släkten att det blir nytt namn.
Hälsn Bosse

9
Hej
Ett alternativ är att ha en usb-sticka eller extern källa där allt material ligger, ged-fil, bilder, dokument, platser mm. Där kan man lägga en fil som beskriver allt runt omkring hur man tänkt och gjort. Om tanken är att inte alla skall se det vid en webblösning.

Man kan också lägga ett material i moln-lagring, Dropbox, Goggle drive etc. 5-15 GB gratis. Får ej glömma att gå in där ibland så inte kontot stängs ner, och dela lösenord med någon annan som kan komma in där om det händer någonting.....

Ett alternativ är att lägga en länk från webbsidan till en extern plats, enligt ovan.

Ett annat alternativ är att skapa någon extrasida i webbsiten. Jag har gjort webben så den bara nås via lösenord. Där har jag skapat en extrasida med annan information. Där kan man också lägga en fil eller skrivning som nämns ovan. Det pickliga är att skapa den ny sidan utifrån ex. index-sidan eller personsidorna. Plocka bort det som inte skall vara med där och lägga in det som skall finnas. Lägga en länk på indexsidan så man kommer till sida 2. Det man måste komma ihåg sedan är att mellan publiceringen och utläggningen (Genneyweb) lyfta in den filen (sidan) i mappen som man trycker ut filerna ifrån. Detta måste göras varje gång en ny publicering och uppdatering sker. Men det går snabbt när jobbet väl är gjort.

10
Hur gör man för att ...? / SV: pdf på Genneyweb
« skrivet: 2020-12-28, 22:11:46 PM »
Jag har lagt pdf-filerna som kan vara samlingsdokument av foton, rena textdokument etc. på Google drive. Där har man 15 GB utrymme gratis. Man kan själv avgöra om man sedan vill dela dokumenten med "den som har länken" eller blir "inbjuden" att se dokumenten. Länkarna lägger jag sedan på startsidan eller i personanteckningsfältet för respektive person. Mycket smidigt.

11
Tekniska problem och förslag / SV: Webpublicering
« skrivet: 2020-12-02, 19:00:21 PM »
Ja! En bra lösning då det låser indexsidan. Om man sedan kan plocka in några keywords utanför bilden så kanske sökmotorn hittar webbplatsen.

12
Tekniska problem och förslag / Webpublicering
« skrivet: 2020-12-02, 12:19:38 PM »
Efter några dagars idogt försök att skapa en hyfsad indexsida utöver den tomma sida som systemet genererar så har det inte gått många knop framåt. Visst går det att lägga in några bilder och texter till sist, men sidan blir varken säljande eller attraktiv för intresserade släktingar. Den hjälpmeny och råd som finns är skral om jag uttrycker mig försiktigt. Visst finns det info om att välja mallar men de berör inte indexsidan utan enbart allt som döljer sig bakom indexsidan, som jag förstår det. De tecken för radbrytningar, tabeller, bilder, titel, body mm gör ingen glad. Man måste tydligen kunna knacka kod för att få till en startsida, eller snarare man behöver skaffa en egen webbplats för att det skall bli "snyggt". Det vore trevligt om det fanns några färdiga mallar också för indexsidan att välja på.

Varför har företaget Genney inga egna exempel på hur en "Genneywebb" ser ut i verkligheten med några inlagda, fejkade personer och släktband? Det vore väl säljande om något! Ett proffsigt program som skapr en proffsig släkthemsida. Vem av oss släktforskare skulle inte betala extra för att få helhetslösningen?

Sidor: [1]