Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FredrikP

Sidor: [1]
1
Allmänt om Genney / SV: Genney version 3
« skrivet: 2020-04-22, 08:28:23 AM »
Det finns en sak som jag ofta vill göra men som jag i alla fall än så länge inte hittat något sätt att göra.

Jag vill relativt ofta slå ihop dubbletter, till exempel om jag helt avsiktligt utforskat en person både från födseln och bakåt från döden för att jag inte varit helt säker på att det handlar om samma person. Jag tycker då att det är onödigt omständigt när jag vill slå ihop dem att först behöva ta fram listan med dubbletter och sedan hitta personerna för att slå ihop dem. Ibland dyker de inte ens upp i listan verkar det som, och min lista är rätt lång när det är många med liknande namn och födelsedatum.

Så, att enkelt kunna välja två personer att sammanfoga vore jättebra (utan att gå via dubblett-verktyget). Om det redan finns får någon gärna berätta hur det går till, annars så önskar jag den funktionen till version 3.  :)

2
Allmänt om Genney / SV: Virus?
« skrivet: 2019-04-22, 10:22:17 AM »
Jag har samma problem, mycket irriterande. Det är Avast som det gäller.

3
Det lär ju funka ja, tack igen :)

Men som sagt, dynamiska kolumner i personlistor/sökresultat vore ju smidigare, i någon framtida version.

4
Tackar, jo det ger mig ju ett registerutdrag där jag kan se namn och personnummer på de personer som har det, men däremot så hittar jag inte hur jag kan få ut det utdraget för bara de personer jag har i mitt sökresultat.

5
Då verkar det blir svårt att göra det jag är ute efter, jag vill kunna göra ett urval av personer via sökning för att sedan exportera namn och personnummer till Excel (eller liknande, till exempel .csv) så att jag kan skicka in en lista till Skatteverket med de personer jag vill ta ut en personbild på. Kan ju vara något att överväga som en funktion till framtida uppdateringar? Hade varit ganska naturligt att kunna styra vilka kolumner som visas i sökresultatet.

6
Jag vill använda möjligheten att exportera ett sökresultat till Excel, men vill kunna styra vilka faktauppgifter som finns med som kolumner i exporten istället för att bara få de som är default i sökresultatet. Går det?

7
Tekniska problem och förslag / SV: Media försvinner från personer
« skrivet: 2018-11-05, 18:38:12 PM »
Har skickat en länk via synpunkter, där borde problemet framgå tydligare än vad jag lyckas beskriva i text. Har som sagt också möjlighet att skicka över hela datakatalogen om det skulle vara av intresse.

8
Tekniska problem och förslag / SV: Media försvinner från personer
« skrivet: 2018-11-04, 12:32:02 PM »
Jag har testat lite till nu och det ser ut som att det drabbat klart fler personer i mitt släktträd än vad jag noterat tidigare. Vad jag kan se är att många av de personer som jag lagt en bild på har fortfarande en presentationsbild när jag ser dem i trädet, men när jag tittar på mediafliken för de personerna så ser jag inte bilden bifogad.

Jag har spelat in en liten video där jag demonstrerar problemet och även hur jag kringgår det, men då det syns gott om persondata och bilder på nu levande personer så vill jag inte lägga upp en länk här. Men om en admin vill ha en länk till filmen så är det bara att säga till.

9
Tekniska problem och förslag / Media försvinner från personer
« skrivet: 2018-11-03, 22:27:23 PM »
Har ett märkligt problem som dyker upp ibland. Det har nu hänt för andra gången, första gången gick det till sig utan att jag riktigt vet vad jag gjorde för att fixa det.

Symptomet är att jag märker att en person där jag vet att jag tidigare kopplat en mediafil (PDF) plötsligt inte har något media kopplat till sig. Filen det handlar om finns kvar på datorn i Genneys mediakatalog, men när jag lägger till den i personen igen så verkar det som att den inte riktigt "fastnar". Det ser ut att funka och jag sparar personen, men när jag växlar till att titta på en annan person och tillbaka igen så är mediafilen borta igen. Tittar jag i medialistan så kan jag däremot se både att mediat finns kvar i Genney och att rätt person fortfarande är listat som "användare" för filen. Den finns till och med listad flera gånger i medialistan, antagligen en gång för varje gång jag testat.

Blir lite orolig över detta då det känns som att det antagligen drabbat fler personer i mitt träd utan att jag lyckats märka det, är det ett problem som redan är känt?

Bifogar en bild som visar mitt problem, som man kan se så finns mediat i Genney med rätt användare, men när man tittar under mediafliken för personen så finns inget media där. Jag kör Genney 2.0b27

Ny information:
Har tagit en kopia av Genneys datakatalog som jag sparar om det skulle behövas för felsökning.
Har också hittat ett sätt att "laga" den person som krånglar. Jag hittar ett media i medialistan som är felaktigt, sedan dubbelklickar jag på personen i listan över användare, väljer avbryt i dialogen som kommer upp, och sedan så har mediat kopplat bort sig från personen helt (ingen användare syns längre i listan) och då går det bra att lägga till nytt media igen. Dock fortfarande klart oroväckande detta.

10
Tekniska problem och förslag / SV: Platser blir siffror
« skrivet: 2018-08-20, 15:51:29 PM »
Aha, trodde du menade PM här på forumet :) Såg mailet nu.

11
Tekniska problem och förslag / SV: Platser blir siffror
« skrivet: 2018-08-20, 15:26:31 PM »
Jag har skickat ett pm.
Till vem? Är det till mig så ser jag i alla fall inget...

12
Tekniska problem och förslag / SV: Platser blir siffror
« skrivet: 2018-08-20, 13:57:08 PM »
Ja, katalogerna för Genney ligger på Dropbox. Jag använder dock bara en dator för Genney, att det ligger där är bara för att se till att det automatiskt blir en backup som överlever en hårddiskkrash eller liknande.

13
Tekniska problem och förslag / Platser blir siffror
« skrivet: 2018-08-20, 13:04:39 PM »
Jag har nyligen gått över till Genney efter att ha använt Ancestry. Jobbet att migrera över allt och se till att det blivit rätt är så gott som klart, men det finns ett oroande problem som jag stött på ett par gånger nu. Det som hänt är att jag sitter i platstolken och ser till att alla platser har rätt format och så, och plötsligt ser jag att en plats som jag editerade tidigare nu har ändrats till att bara bestå av en rad siffror. Första gången bara rättade jag till det och gick vidare, men nu när det hänt igen så känns det inte riktigt bra att det plötsligt kan bli fel sådär. I det senaste fallet så var det "Ljusne, Ljusne, Gävleborgs län" som ändrades till "8132489". Är detta något som fler drabbats av? Är det ett känt problem som kommer att bli rättat snart?

Sidor: [1]