Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - andreas.hallenberg

Sidor: [1]
1
Hej,

Jag använder html-kod i noteringar för händelser (jag skriver levnadsberättelserna där). Kan Genney på något sätt kan läsa av den koden vid ex. utskrift, så inte själva koden syns i texten?


Mvh
Andreas

2
Hur gör man för att ...? / SV: Ta bort sparade detaljer?
« skrivet: 2020-08-25, 07:24:46 AM »
Tack för det!

Mvh
Andreas

3
Hur gör man för att ...? / Ta bort sparade detaljer?
« skrivet: 2020-08-16, 12:19:04 PM »
Hej,

Jag undrar hur man raderar sparade detaljer, exempelvis dödsorsak? Det blir lätt en väldigt lång lista, jag skulle gärna vilja rensa lite. Se bifogad bild.

Mvh
Andreas Hallenberg

4
Allmänt om Genney / SV: Genney version 3
« skrivet: 2020-03-19, 18:21:50 PM »
En annan grej jag undrar är när man ska söka efter en person i "Personsök". Jag brukar märka tilltalsnamnet med *, ex. Anders Johan* Svensson. Men om jag sedan bara söker efter Johan Svensson i "Personsök" då verkar det inte som att programmet finner honom? Vet inte om jag missar något, annars undrar jag om det går att åtgärda i nästa version?

Mvh
Andreas

5
Allmänt om Genney / SV: Genney version 3
« skrivet: 2020-03-19, 18:17:04 PM »
Nej, Genney gör ju inte det så klart, men när man exporterar så undrar jag om det finns fler standarder för alternativa namn, exempelvis finns väl ALIA- för "också känd som". Finns det andra specifika standarder för annat typ vigselnamn, emigrantnamn osv, och skulle Genney isf kunna exportera det man specifik väljer i "alternativt namn"?

Mvh

De fördefinierade typerna är gedcom-standard och följer med vid exporten. Vad menar du med att programmet inte ser nån skillnad?

6
Allmänt om Genney / SV: Genney version 3
« skrivet: 2020-03-13, 18:35:33 PM »
Hej,

Jag använder ofta händelsen "alternativt namn". De förvalda alternativ man kan välja är alias, födelsenamn, immigrantnamn, flicknamn och vigselnamn. När jag exporteras gedcom verkar inte programmet se någon skillnad på dessa. Kan man göra så att om jag exempelvis väljer vigselnamn så exporteras det som specifikt vigselnamn, eller om jag väljer födelsenamn, immigrantnamn eller annat så exporteras det som specifikt det?

Mvh
Andreas

7
Tack för svaret! Kontaktar dem.

Mvh

8
Hej!

När jag importerar Gedcom-fil till Ancestry märker jag att de källor jag har med i Genny inte kommer med. Enbart infon om "var i källan" är med. Inte heller följer noteringar och kommentarer med. Vad beror det på, och går det att lösa?

Mvh
Andreas

9
Allmänt om släktforskning / SV: Vad betyder det här?
« skrivet: 2018-09-30, 14:21:42 PM »
Hur gammal är personen?
[/quote]

20 år

10
Allmänt om släktforskning / Vad betyder det här?
« skrivet: 2018-09-28, 09:21:24 AM »
Personen i fråga arbetar på samma ställe tidigare som dräng; då ser man tydligt att det står Dr. Men vet någon vad det här betyder?

Mvh
Andreas

11
Tekniska problem och förslag / SV: Problem med kartan
« skrivet: 2018-09-25, 20:37:45 PM »
Har förmodligen med googles beslut att börja ta betalt för google maps att göra. Gissar att det kommer en lösning i någon kommande version av Genney.

Får hoppas det! En funktion jag gärna vill ha. Tack för svar!

Mvh

12
Tekniska problem och förslag / Problem med kartan
« skrivet: 2018-09-25, 20:10:47 PM »
Har precis börjat använda Genney 2.0; men det verkar vara något fuffens med kartan. Den syns, men är grådisig; och det kommer upp en text där det står "Google Maps lästes inte in korrekt på sidan". Trycker jag bort texten står det fortfarande "For development purposes only" överallt över kartan, och den är fortfarande grådisig. Någon som vet hur man fixar detta?

Mvh
Andreas

Sidor: [1]