Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fammo

Sidor: 1 ... 3 4 [5]
61
Hur gör man för att ...? / SV: Tänket inför att skapa släktträd
« skrivet: 2018-01-28, 16:29:56 PM »
Hej!

Tack för snabbt svar. Jo, risken finns för så kallade anförluster eftersom de i princip har bott i samma socken hela tiden med några undantag för närliggande församlingar.

Hälsningar
L-B

62
Hur gör man för att ...? / Tänket inför att skapa släktträd
« skrivet: 2018-01-28, 12:48:33 PM »
Hej!

Behöver några råd om hur man tänker kring skapande av släktträd och ID-nr m m.

1)   Nu skall jag skapa ett nytt Släktträd för Finland. Om jag gör mig själv till proband, kan jag få med min bror och hans ättlingar? Eller skall jag sätta min son eller sonson som proband. Tanken är att yngre släktingar också skall få tillgång till det, och det är ju viktigt att de ser var någonstans de kommer in i sammanhanget.

2)   Jag har tidigare gjort två släktträd i Sverige som kanske egentligen bör vara ett. Min pappas morfar och min pappas mormor fick var sitt. Trodde att de kanske blev för stora, men nu har jag ju sett att flera av er har tusentals i sina släktträd.

Hur kan jag slå ihop dem? De finns ju noterade i vartdera släktträdet? Hur går det med ID-numren?

Sedan skulle jag vilja förändra proband i trädet och lägga till yngre personer? Går detta?

3)   Sedan undrar jag hur jag lättast kan få till att texten också kan presenteras på engelska? Har man släktingar i Finland och USA är det ju viktigt att också kan läsa presentationerna.
 
Undrar L-B  :-\

63
Allmänt om Genney / SV: Instruktionsvideo
« skrivet: 2018-01-16, 11:57:22 AM »
Mycket bra initiativ! Sånt här vill vi se mer av.  :D

64
Beklagar förseningen av svaret. Men, jul och nyår kom emellan.

Problemet uppstår när jag arbetar med ett släktregister och går in på Levnadsbana för en person. Ofta har jag då redan matat in Källa, källhänvisning med mera. När jag dubbelklickar på Dop exempelvis får jag ju upp källhänvisningen längst ner. Jag kan gå in i rutorna för Källa, källhänvisningar m m för att korrigera, men när jag klickar på rutan under media plingar det till och jag kan inte fortsätta programmet. Jag får ta till aktivitetshanteraren och ta bort Java-processen. Genney avslutas och jag får börja om.

Jag använder Windows 10.

Mvh Lis-Beth

65
Hej! Jag har också råkat ut för liknande. Om man gör skärmklipp i Genney via media måste man vara säker på att allt är OK innan. Det går inte att ångra sig. Om man försöker gå tillbaka (man kanske behöver ändra något på bilden som skall klippas ut) då försvinner Genney som sagt, och man måste stänga Genney och börja om på nytt. Om man inte har sparat så försvinner det man har gjort.

Sedan har jag haft problem med att foga in media i efterhand i en källhänvisning. Genney stannar av och det bara plingar när man försöker gå in på något.

Så, jag har börjat använda skärmbildsverktyget i Windows och sparar i en särskild fil. Det fungerar att hämta in en fil till Media.

66
Tekniska problem och förslag / SV: Genney startar inte
« skrivet: 2017-11-14, 10:01:51 AM »
Hej igen! Jag har startat om datorn några gånger och har nu fått igång programmet. Tack för hjälpen! Skall köpa licens den  här veckan. Blir nog säkrare då.

Hälsningar

67
Tekniska problem och förslag / Genney startar inte
« skrivet: 2017-11-12, 18:46:41 PM »
Hej!

Jag har använt demoversionen av Genney i någon vecka för att lära mig innan jag köper licens. I går registrerade jag in en hel del med källhänvisningar osv. Och i dag så startade inte Genney.

Jag sparade informationen som ged.com-fil samt gjorde en Back up. Men, jag vet inte riktigt hur jag skall gå vidare. Är rädd för att mista informationen.

Skall jag ladda ner Genney igen, eller? Jag har Windows 10.

Tacksam någon kan hjälpa mig
 :-\

Sidor: 1 ... 3 4 [5]