Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tobbet

Sidor: [1] 2 3 4
1
Allmänt om släktforskning / SV: SCB Regina
« skrivet: 2021-09-21, 20:02:13 PM »
Jag testade nu och det verkar fungera. Lite långsam kanske men ändock. Kunde klicka mig till mitt hus.

OS: Manjaro XFCE (Linux)
Webläsare: Chrome

2
Allmänt om Genney / SV: Strul med ort & landskap
« skrivet: 2021-09-15, 08:40:07 AM »
Hände en gång tidigare men då blev plats för vissa personer helt fel. Alla som var född i Bredsjön, Ljustorp, Medelpad blev ändrade till Krigsbyn av någon anledning. Jag gjorde visserligen en ny installation av Linux för några dagar sedan och "läste" in senaste backup. Allt såg bra ut på "mig" min pappa och mamma, men när jag kollade lite längre bak så upptäckte detta. Körde platstolken igår men märkte ingen förändring. Blir nog till att ändra suggestivt alla som har ett =

Vore kanon om det gick att ändra alla samtidigt via sök och ersätt...typ (platstolken). Då skulle man slippa ändra person för person.

Tack alla för er hjälp.

3
Allmänt om Genney / Strul med ort & landskap
« skrivet: 2021-09-13, 21:00:10 PM »
Hej,

Varför händer detta helt plötsligt? Alla platser för många personer börjar med = och klickar jag för att ändra byts orten ut mot ett sjusiffrigt nummer. Allt var bra igår och i förrgår. Idag när jag sitter och redigerar lite så upptäcker jag detta. Det blir ett väldigt tidsödande arbete att rätta till allting.

Inställt på: plats, församling, landskap (samma inställning hela tiden)

Finns det nåt snabbt sätt att ändra flera på en gång?


4
Tekniska problem och förslag / SV: Linux
« skrivet: 2021-08-20, 22:43:51 PM »
Hej,

Jag kör Manjaro. Jag "byggde" om installationsfilen med programmet "debtap". Det gör om filen så att den får filändelse *.zst. Sen är det bara installerar som vanligt = dubbelklicka på filen och följ instruktionerna.

debtap
Kodstycke: [Välj]
A script to convert .deb packages to Arch Linux packages, focused on accuracy. Do not use it to convert packages that already exist on official repositories or can be built from AUR!

5
Tekniska problem och förslag / SV: Färgläggning
« skrivet: 2021-05-24, 19:32:08 PM »

Varför jag byte till trean var för att kunna färgmärkera  anor som tex fff, ffm osv så man tydligt ser vilken gren/linje man är på, när man befinner långt bak i sina anor/släktingar.
Jag vet inte om jag förstår dig rätt men om du högerklickar på en person så kan du välja att färglägga alla individens anor eller ättlingar, beskläktade och även Y- och mtDNA hur det ärvs.

En sak jag ofta använder färgläggningen till är när jag jobbar med familjer med många barn. Jag färglägger ett barn när det dör eller flyttar ut. När jag sedan använder den fenomenala Dela-funktione när familjen flyttar så ser jag enkelt vilka som inte berörs av flytten. Förenklar enormt när man har familjer med 8-12 barn. :)

Så du färglägger under tiden du redigerar en familj med många barn exempelvis och anger flyttar och dödsdatum för barnen, men sen när du startar om Genney är färgläggningen borta, eller hur?

Kan du visa med en skärmdump hur det ser ut.

6
Tack, nu är jag med på banan  ;D

7
Nu har jag testat "Dela" men hur ser jag att bostadsplatsen är delad? Går jag in igen i "Dela" är altt avbockat dom jag bockade i. Ska det funka så? Man borde väl se nånstans att man har delat en "bosatt"

Tack

8
Jag använder Bosatt och skriver Från YYYY-MM-DD till YYYY-MM-DD. Sedan använder jag Dela-funktionen och kryssar i de personer som följer med. Om någon av de medflyttade avlider under den perioden så tar jag bort Från och till YYYY-MM-DD för den personen.

Den funktionen har jag totalt missat. Tack alla för hjälpen.

9
Tackar

10
Hur gör man för att ...? / Hur gör ni vid alla flyttar hit och dit?
« skrivet: 2021-05-18, 17:45:59 PM »
Hej,

Som rubriken. Skapar ni en "Egen händelse/Bostadsort" tar med maken/makan vid flytt till olika platser? Jag har gjort det men det visar sig bli felaktigt datum ena personen dör mitt i hfl/in- och utflyttning då det i regel är i 5-års perioder. Märkte detta idag när jag redigerade/la till alla flyttar som makarna har gjort. Hur gör ni i dessa fall? Eller anger ni alla flyttar för varje person i stället för per familj?

11
Tekniska problem och förslag / Varför 2 olika fonter i biografi vyn?
« skrivet: 2021-05-04, 21:52:08 PM »
Hej,

Som bilden visar så är namnet på modern i detta fal i font Liberation Sans men barnen får en helt annan font. Varför? Finns det fler ställen att välja font mer än i mallarna som finns och kan skapa egna? Jag önskar att båda fick/har samma font.

OS: Manjaro Linux

Tack

12
Aha, nu såg jag felet jag har gjort. Tack så mycket.

13
Hej,

Som titeln säger. Jag har med hustrun Greta-Lisa vid två flyttar men inte de övriga. Hur får jag "dit" henne? Och hur har hon kommit dit på dessa två? Beror det på min import från Geneanet?

//Tobbe


14
Tekniska problem och förslag / SV: Sverigekartan
« skrivet: 2021-03-29, 18:41:13 PM »
Samma problem här. Blir bara en vit bakgrund hur än lite eller mycket man zoomar. Har fönstret maximerat.

15
Allmänt om släktforskning / Levnadsbana, yrken, bostadsorter?
« skrivet: 2021-03-19, 09:47:35 AM »
Hej,

Hur noga är ni när det gäller alla yrken ni eller släkt har haft under årens lopp. Även alla flyttar man gjort. Jag själv har bytt arbeten och bostadsorter ganska mycket och jag har då angett nytt yrke och vart jag bodde under den tiden, men tittar man på levnadsbana så ser det inte vacker ut. Till exempel:

Maskinoperatör Bulten AB
mellan maj 1979 och dec 1986

företag börjar med liten bokstav, ser inte snyggt ut om man tittar under "levnadsbana"

Skriver ni in alla yrken och ort/plats under "Personanteckningar"?

Tack

Sidor: [1] 2 3 4