Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - John

Sidor: 1 2 3 [4]
46
Tekniska problem och förslag / SV: Problem med kartan
« skrivet: 2018-09-26, 09:16:38 AM »
Ett alternativ låter bättre i mina öron. Ogillar googles försök att  få fullständig kontroll på mina förehavande. Samt att jag är en av dom som inte lämnar mina kontokortsuppgifter...speciellt till ”gratistjänster”.

47
Tekniska problem och förslag / SV: Problem med kartan
« skrivet: 2018-09-25, 21:00:59 PM »
Men det märkliga är att det inte alltid är så. Ibland funkar det som det ska.

48
Jag vill ha det av samma anledning som när man lägger till andra uppgifter. Det är ju ganska självklart med efternamnets bytesdatum vid giftermål men har man till exempel en släkting som bytt för- eller efternamn utan att gifta sig är det inte lika självklart när detta skett. Ser ju snyggt ut att man kan lägga in det i en kronologisk ordning och hjälper ju till en del när man letar i kyrkböckerna.
Men du har en poäng med att det bör visas före födelseuppgiften. Det optimala hade varit om det står kvar som det gör nu men även läggs in i levnadsbeskrivningen med datum.

49
Precis, så gör jag med. Tänkte mer på Gustaf i ett inlägg ovan, som inte verkar använda funktionen alternativt namn. Tänkte ”hjälpa” honom att undvika kommande problemställningar med namnbyten.
Det man saknar är ett fält för datum också, när man använder ”alternativt namn”. Kommer det i en senare version kanske, Administratorn?

50
Använder konsekvent formen "Stina Anderson (f. Larsdotter)"
Problemet med det är om personen byter efternamn igen, tex efter en skilsmässa/omgifte. Till Stina Karlsson exempelvis. Hur anger du det då?
Stina Karlsson (1:a giftet Andersson) (f. Larsdotter) blir ju en ganska lång rad, ännu värre om hon har flera förnamn eller, gud förbjude, gifter om sig ytterliggare en gång. Man kan ju strunta i det förstås men jag vill i alla fall mata in det. Skulle man då utesluta Andersson och ange det som en namnhändelse blir man ju med ens inkonsekvent.
Inte helt lätt med namn.....

51
Jag anger födelsenamnet och lägger till eventuellt/eventuella vigselnamn eller namnbyten som en händelse av typen ”alternativt namn”. Kan bli lite väl långa namn annars. Har själv några som bytt efternamn mer än en gång.

52
Hur gör man för att ...? / SV: Utskrift - plansch - stamtavla
« skrivet: 2018-09-06, 16:57:01 PM »
Jag har också varit med om fenomenet. Det funkade när jag kryssade i så att endast biologiska barn skulle vara med.

53
Tekniska problem och förslag / SV: Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-28, 18:58:21 PM »
Låter bra. Tack så länge....

54
Tekniska problem och förslag / SV: Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-27, 20:40:46 PM »
Du skulle bara veta hur mycket jag behöver ändra samt skicka upp igen. Men fortfarande - det är ju ett problem för andra också. Man kan ju t.ex. ha referenser/källor som inte går att lägga in mm. Jag kan fixa mina egna sidor men det är ju värre med andras.

55
Tekniska problem och förslag / SV: Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-27, 20:25:52 PM »
Jo, jag vet. Men saken är den att bilderna som är publicerade på webben är baserat på en mappstruktur i datorn (som jAlbum använder direkt för publicering). Ser riktigt tråkigt ut och är svårläst i en meny med t.ex farmorochfarfar istället för "farmor och farfar".

56
Tekniska problem och förslag / SV: Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-27, 20:10:21 PM »
Ja, det är störande. Speciellt när jag kom på den brillianta idén att länka till bilder på min hemsida från Genney......och så funkar det inte. Inte hela världen men det hade varit snitsigt!

57
Tekniska problem och förslag / SV: Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-27, 18:29:01 PM »
Märkte att det inte bara var åäö utan det är även mellanslag som kodas olika.
Här är ett exempel på en länk (dock inte till min sida eftersom den är lösenordsskyddad)
Den fungerar utmärkt att mata in i en webläsare men inte i Genney , som länk. Min sida är även den gjord med jAlbum precis som exemplet här.

Det är någon/något, Genney eller webläsaren, som kodar om % (i %20 - som ju är mellanslag)  till %25 så följden blir %2520. (Blev en rätt knepig rad där).

http://samples.jalbum.net/Social%20integration/Objects/index.html

58
Tekniska problem och förslag / Länkar stöder inte ÅÄÖ?
« skrivet: 2018-08-26, 12:47:24 PM »
Hej! Jag är en ny släktforskare och användare av Genney - som jag tycker är väldans bra. Har dock lite småproblem.
Om jag har en extern länk som innehåller tex ett ä så ser (ett utdrag från) länken ut så här:
Pias%20släkt
Men när jag skapar en ny mediafil, väljer webadress och klistrar in länken så kodas den om till:
Pias%20sl%C3%A4kt
Och det funkar ju naturligtvis inte då. Väljer jag att mata in korrekt adress för hand så får jag bara meddelandet "ogiltig adress".
Gäller förmodligen åäö.
Dessvärre är det likadant om man klistrar in en länk i en anteckning också.

Sidor: 1 2 3 [4]