Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kjelloveblom

Sidor: 1 [2]
16
Tekniska problem och förslag / samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-08, 16:48:47 PM »
Hej,
Ibland redovisas samma källa flera gånger när jag går in i Hantera, Källor. De olika versionerna är stavade på samma sätt så det måste vara något annat fel jag gör. Är det någon som har något tips dels på vad jag gör för fel, dels vad jag ska göra för att rätta till de som nu är redovisade flera gånger. Jag skulle naturligtvis vilja slå samman varje källa under endast en rubrik
mvh
kjell-ove

17
Tekniska problem och förslag / dubletter i GEDCOM import
« skrivet: 2019-09-12, 11:17:28 AM »
Hej,
jag har upptäckt att ett antal individer redovisas två gånger i Genney. Jag skulle kunna ha lagt in dem två gånger men de är så många att jag inte tror det är orsaken.
När jag går in på "Personlistor"  finns var och en bara en gång men i "Biografi" finns många två gånger. Det är identisk information i de två upplagorna av var och en.
Vad ska jag göra?
kjell-ove blom

18
Tekniska problem och förslag / version 2.1 går inte i gång
« skrivet: 2019-07-27, 15:21:56 PM »
hej
har just laddat ner ver 2:1 för Mac och nu har Genney låst sig. Jag får upp Genney på skärmen men inga data visas. Det är bara grått där personerna fanns tidigare.
Vad göra?
mvh
kjell-ove blom

19
Tekniska problem och förslag / personanteckningar
« skrivet: 2019-06-09, 10:56:35 AM »
Hej
Jag använder fliken "personanteckningar"  för att kopiera URL:er som en andra och tredje källa. Men det blir ganska ofta olika typer av fel.
För det första händer det när jag vill läsa en URL på en viss person att jag får till svar att datorn kan inte finna den aktuella siten på nätet. Men när jag kopierar samma URL till ett Excelark och pekar på URL:en där kan datorn alltid finna den aktuella siten
För det andra blir det ofta en dump när jag försöker lägga in URL nummer två på en aktuell person. Då får jag avsluta Genney och starta upp det igen. Då går det oftast bra att lägga in URL nummer två
mvh
kjell-ove blom

20
Hur gör man för att ...? / släktskap
« skrivet: 2019-06-07, 08:06:04 AM »
Hej
jag har ett släktträd som består av c:a 1800 anor. När jag försöker få en utskrift av släktskap mellan två individer som befinner sig c:a 40 generationer isär händer inte mycket. Direkt får jag upp en bild som säger att Genney samlar data och är till 14% procent klar. Jag lät Genney arbeta i tre timmar men det var fortfarande bara klart till 14%.
Vad gör jag för fel?
mvh
kjell-ove blom

21
Hur gör man för att ...? / storlek på bild
« skrivet: 2019-01-24, 12:55:00 PM »
En del bilder jag har i lista över mediaprofil är för stora vid utskriften av plansch anor. Därigenom tar namnen med dessa bilder för stor plats. Jag har försökt minska ner bilderna med Redigera och Utskriftsstorlek men det blir ingen förändring i planschen. Vad gör jag för fel?

22
Hur gör man för att ...? / dubletter i GEDCOM import
« skrivet: 2018-12-30, 13:57:50 PM »
Hej
jag har importerat m h a Gedcom från Myheritage. För det första får jag ett 20-tal anmärkningar som jag inte kan gå in och göra något åt. Har jag gjort något fel?
För det andra har jag dubletter som jag försöker komma åt men får till svar att de inte finns några dubletter. Jag har sett på videon att det inte går att nå dubletter som importerats via GEDCOM. Hur ska man då göra?
kjell-ove blom

23
Hur gör man för att ...? / fotografi ihop med namn
« skrivet: 2018-12-30, 11:05:59 AM »
jag är ovan vid Genny så mina frågor är kanske naiva för några men just nu sliter jag med att försöka få fotografi med i släktträdet. Jag får in ett fotografi i biografin men kan inte föra det från biografin till släktträdet. kan någon tipsa mig?
kjell-voe

Sidor: 1 [2]