Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kjelloveblom

Sidor: 1 2 [3] 4 5
31
Hur gör man för att ...? / SV: titel
« skrivet: 2020-08-24, 07:58:37 AM »
Bengt,
Tack för hjälpen. Det finns en prick-knapp vid namnet som löser mitt problem
mvh
kjell-ove blom

32
Hur gör man för att ...? / titel
« skrivet: 2020-08-23, 21:05:41 PM »
Hej
på något sätt har jag skrivit in en titel på några av mina anor. Titeln visas alltid tillsammans med namnet. Jag skulle vilja få bort dessa titlar men jag kan inte klura ut hur jag ska göra och inte heller hur jag en gång gjorde för att få dit dessa titlar. Någon som kan hjälpa mig?
mvh
kjell-ove blom

33
Allmänt om Genney / Genney låser sig
« skrivet: 2020-08-23, 20:58:33 PM »
Hej
de senaste dagarna har jag råkat ut för att Genney låser sig på olika sätt.
För det första kan jag inte få upp vissa namn att arbetat med längre. När jag går in via personsök och trycker på en del namn stannar Genney bara och det går inte att komma vidare. Det samma händer orm jag går in i huvudmenyn och trycker på den aktuella personen i personer till vänster.
Enda sättet att komma vidare är att stänga av Genney men det går inte att göra från knappen Genny uppe till vänster utan  jag måste gå in på äppelsymbolen längst upp till vänster och tvångsavsluta Genney. När jg sedan startat upp Genney igen händer samma sak med en del namn.
Vad gör jag för fel
mvh
kjell-ove blom

34
Tekniska problem och förslag / SV: samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-10, 21:00:31 PM »
Hej Stefan
jag har sannolikt haft text på de källor där det finns en etta vid text. Men all text är borttagen i mina försök att snygga upp presentationen av källorna. Har du något förslag till hur jag ska få bort den retliga ettan, om det nu är den som förorsakar att det blir dubbletter av några källor
mvh
kjell-ove blom

35
Tekniska problem och förslag / SV: samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-09, 13:04:26 PM »
Hej,
Nu återstår fyra källor som visas dubbelt under Hantera, Källor. Jag har letat efter skillnader. Den enda jag kan finna är att i samtliga par är det en etta i fältet "text i källan" på den ena dubbletten men inte på den andra. Jag har haft text där men tagit bort den för att eliminera alla möjliga felkällor. Jag vet bar inte hur jag får bort denna etta.
mvh
kjell-ove

36
Tekniska problem och förslag / SV: samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-09, 09:08:54 AM »
Hej
Under Hantera, Källor, Sammanfoga löstes många av dubletterna. Men inte alla. Jag får fortsätta leta efter skillnader.
Tack för hjälpen
mvh
kjell-ove

37
Tekniska problem och förslag / SV: samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-09, 08:35:40 AM »
Hej
jag misstänker att det är något sådant fel men jag kan inte finna det i något av alla de fall där det är fel. Ett exempel bara. Så här har jag angett mina källor vilka trots det visas under två olika Andersen när jag går in i Hantera, Källor

Källa              var i källan

Andersen        s 103
Andersen        s 102

Som mest har jag 5 olika ingångar för samma källa och jag kan inte finna något som skiljer dem åt
mvh
kjell-ove

38
Tekniska problem och förslag / samma källa redovisas fler gånger
« skrivet: 2020-03-08, 16:48:47 PM »
Hej,
Ibland redovisas samma källa flera gånger när jag går in i Hantera, Källor. De olika versionerna är stavade på samma sätt så det måste vara något annat fel jag gör. Är det någon som har något tips dels på vad jag gör för fel, dels vad jag ska göra för att rätta till de som nu är redovisade flera gånger. Jag skulle naturligtvis vilja slå samman varje källa under endast en rubrik
mvh
kjell-ove

39
Tekniska problem och förslag / SV: dubletter i GEDCOM import
« skrivet: 2019-09-12, 11:18:57 AM »
Hej
jag vet inte varför rubriken blev "dubletter i GEDCOM import" för det handlar inte om det.
kjell-ove blom

40
Tekniska problem och förslag / dubletter i GEDCOM import
« skrivet: 2019-09-12, 11:17:28 AM »
Hej,
jag har upptäckt att ett antal individer redovisas två gånger i Genney. Jag skulle kunna ha lagt in dem två gånger men de är så många att jag inte tror det är orsaken.
När jag går in på "Personlistor"  finns var och en bara en gång men i "Biografi" finns många två gånger. Det är identisk information i de två upplagorna av var och en.
Vad ska jag göra?
kjell-ove blom

41
Tekniska problem och förslag / version 2.1 går inte i gång
« skrivet: 2019-07-27, 15:21:56 PM »
hej
har just laddat ner ver 2:1 för Mac och nu har Genney låst sig. Jag får upp Genney på skärmen men inga data visas. Det är bara grått där personerna fanns tidigare.
Vad göra?
mvh
kjell-ove blom

42
Tekniska problem och förslag / personanteckningar
« skrivet: 2019-06-09, 10:56:35 AM »
Hej
Jag använder fliken "personanteckningar"  för att kopiera URL:er som en andra och tredje källa. Men det blir ganska ofta olika typer av fel.
För det första händer det när jag vill läsa en URL på en viss person att jag får till svar att datorn kan inte finna den aktuella siten på nätet. Men när jag kopierar samma URL till ett Excelark och pekar på URL:en där kan datorn alltid finna den aktuella siten
För det andra blir det ofta en dump när jag försöker lägga in URL nummer två på en aktuell person. Då får jag avsluta Genney och starta upp det igen. Då går det oftast bra att lägga in URL nummer två
mvh
kjell-ove blom

43
Hur gör man för att ...? / släktskap
« skrivet: 2019-06-07, 08:06:04 AM »
Hej
jag har ett släktträd som består av c:a 1800 anor. När jag försöker få en utskrift av släktskap mellan två individer som befinner sig c:a 40 generationer isär händer inte mycket. Direkt får jag upp en bild som säger att Genney samlar data och är till 14% procent klar. Jag lät Genney arbeta i tre timmar men det var fortfarande bara klart till 14%.
Vad gör jag för fel?
mvh
kjell-ove blom

44
Hej
jag har fått ett liknande problem. För en månad sedan kunde jag skriva ut plansch, släkttavla men nu låser sig Genny när det är 24 % färdigt. Jag kan dock fortfarande skriva ut Plansch, antavla. Vad göra?
mvh
kjell-ove blom

45
Hur gör man för att ...? / SV: storlek på bild
« skrivet: 2019-01-28, 08:11:49 AM »
Nu har jag äntligen lyckats ta en bild av vad jag menar. På bifogade skärmutklipp är symbolen för en prinsessa mycket större än den för en kung. Därmed blir utskriften större än den skull behöva vara. Den är alltför stor och jag försöker på olika sätt minska ner den. Jag har t ex bytt symbol för prinsessa ett flertal gånger utan att det blir någon skillnad. Vad gör jag före fel?

Sidor: 1 2 [3] 4 5