Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ÅkeH

Sidor: 1 2 [3]
31
Tekniska problem och förslag / Flyttning/Migration
« skrivet: 2015-09-26, 17:42:14 PM »
Är det Gedcom som kallar alla flyttningar för migrationer, eller varför kallas det för Emigration/Immigration även om man flyttar inom landet eller till och med inom samma ort? Låter lite styltigt att säga att man emigrerar från Lund till Malmö...

I DisGen finns "Flytta" som jag använde hela tiden med datum, "från ort" och "till ort", men det verkar bara funka internt i programmet. Vid export till Gedcom omvandlas de automatiskt till en emigration plus en migration.

(Bara nyfiken)

32
Hur gör man för att ...? / Starta programmet utan genväg?
« skrivet: 2015-09-26, 16:26:29 PM »
Jag råkade städa bort genvägen till Genny från skrivbordet (och tömma papperskorgen) i tron att det skulle finnas i startmenyn. Finns dock ingenting om programmet i startmenyn, ingenting ibland senast körda program, och i programmapparna under "Program Files(x86)\Genny1" hittar jag inte ett spår av en körbar fil. (Förutom filen "release", som av någon fullständigt outgrundlig anledning startar spelet "Mass Effect 2". :o)

Hur gör jag??   :-[

33
Tekniska problem och förslag / Bakåt-knappen
« skrivet: 2015-09-25, 17:52:48 PM »
En av de saker som jag har saknat i andra program är en fungerande bakåt-knapp. Efter att med eller utan vilje ha dubbelklickat på en person och fått den till huvudperson så är det alltid krångligt att komma tillbaks till den person man kom ifrån, antingen genom långa namnlistor eller genom att vända t.ex. vy från anor till ättlingar.

I Genny funkar knappen på skärmen precis så som jag har önskat (så tack så mycket!), men däremot så funkar inte musknappen som jag alltid använder som bakåt-knapp på webbsidor. Jag trycker instinktivt på den varenda gång, men måste ändå foga mig och leta upp på knappen i huvudmenyn.

Finns det någon inställning för det här eller skulle det gå att enkelt få programmet att acceptera musknappen?

34
Tekniska problem och förslag / Varför adresstvång vid export?
« skrivet: 2015-09-25, 13:55:31 PM »
Jag har testat lite olika program (Disgen, FTM, Legacy) de senaste veckorna i jakten på en favorit och har hittills inte stött på något enda program som vägrat importera Gedcom-filer utan uppgiftslämnarens namn och adress. Varför då tvinga mig att skriva in de uppgifterna?

En varning är ju jättebra, men nog borde det väl vara upp till mig själv att avgöra om jag vill spara ändå utan personuppgifter.

Jag uppgav namn och adress för att testa exporten och det gick utan problem. När jag sedan avslutade programmet så fick jag en fråga om jag ville säkerhetskopiera. Efter att ha klickat "ja" så dök felmeddelandet om adressuppgifter upp igen, men försvann sedan av sig själv efter några sekunder.

Sidor: 1 2 [3]