Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ÅkeH

Sidor: 1 ... 4 5 [6]
76
Tekniska problem och förslag / Bakåt-knappen
« skrivet: 2015-09-25, 17:52:48 PM »
En av de saker som jag har saknat i andra program är en fungerande bakåt-knapp. Efter att med eller utan vilje ha dubbelklickat på en person och fått den till huvudperson så är det alltid krångligt att komma tillbaks till den person man kom ifrån, antingen genom långa namnlistor eller genom att vända t.ex. vy från anor till ättlingar.

I Genny funkar knappen på skärmen precis så som jag har önskat (så tack så mycket!), men däremot så funkar inte musknappen som jag alltid använder som bakåt-knapp på webbsidor. Jag trycker instinktivt på den varenda gång, men måste ändå foga mig och leta upp på knappen i huvudmenyn.

Finns det någon inställning för det här eller skulle det gå att enkelt få programmet att acceptera musknappen?

77
Allmänt om Genney / SV: Om Genny
« skrivet: 2015-09-25, 17:08:38 PM »
Eftersom det här verkar vara en tråd för lovsång så stämmer jag in i kören.

Började släktforska för 2 veckor sedan och har hittills hållit på med Disgen i demoversion. När jag nu börjar närma mig deras gräns på 150 personer/giften så har jag kollat in demoversioner av ett flertal program men inte hittat något som verkligen tilltalat mig. Disgen har ett grafiskt användarsnitt á la sent 80-tal (text med 8 bitars färg...) och efter vad som sagts hittills kommer den nya versionen att mest vara förändrad "under skalet". Family Tree Maker såg bäst ut hittills men kändes ganska rörigt och verkar få problem med så vanliga saker som oäkta barn eftersom det verkar förutsätta att mor och far är gifta. Legacy kändes bäst hittills med bra funktionalitet och var egentligen favorit hittills.

Men så råkade jag snubbla över en blogg som lovordade Genney och efter att ha laddat ner och testat i bara några minuter så kändes det helt rätt. Ren, enkel och snygg layout som är enkel att jobba med och lätt att förstå. Kommer att jobba någon vecka med demoversionen för att lära mig mer och ser fram emot en skarp version.

Prislappen ligger för närvarande på dubbla priset jämfört med de två amerikanska alternativen, så det som saknas för mig just nu för ett beslut om köp är en funktion för att bygga webbsidor (eller annan form av presentation på datorn som jag kan dela med mig till intresserade släktingar) som ju ska vara på väg, samt lite mera klarhet i prispolitiken (vad som gäller för flera datorer och/eller operativsystem, mm).

Men hittills, som sagt, bara att gratulera till ett mycket lovande program!

78
Tekniska problem och förslag / Varför adresstvång vid export?
« skrivet: 2015-09-25, 13:55:31 PM »
Jag har testat lite olika program (Disgen, FTM, Legacy) de senaste veckorna i jakten på en favorit och har hittills inte stött på något enda program som vägrat importera Gedcom-filer utan uppgiftslämnarens namn och adress. Varför då tvinga mig att skriva in de uppgifterna?

En varning är ju jättebra, men nog borde det väl vara upp till mig själv att avgöra om jag vill spara ändå utan personuppgifter.

Jag uppgav namn och adress för att testa exporten och det gick utan problem. När jag sedan avslutade programmet så fick jag en fråga om jag ville säkerhetskopiera. Efter att ha klickat "ja" så dök felmeddelandet om adressuppgifter upp igen, men försvann sedan av sig själv efter några sekunder.

Sidor: 1 ... 4 5 [6]