Författare Ämne: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?  (läst 2218 gånger)

nielsen

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 76
    • Visa profil
Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« skrivet: 2018-02-08, 09:59:52 AM »
Har upptäckt ett par gånger att barn inte alltid spaltas upp i den ordning de är födda. Vad kan det bero på?
Bifogar en bild där en som är född 1842 ligger före/över en som är född 1839.

[bifogad fil raderad av administratör]

nielsen

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 76
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #1 skrivet: 2018-02-08, 10:09:41 AM »
Missade att skriva detta.
Samma sak med en som varit gift mer än en gång. Inte alltid kommer första äktenskapet först.

Administrator

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2073
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #2 skrivet: 2018-02-08, 10:35:59 AM »
Som standard är Genney inställd på manuell sortering (vilket rekommenderas) och då får man ordna det själv i biografin > familjefliken > familjer/barn.

Vill man ändra till automatisk sortering gör man det under inställningar > alternativ > sortera familjer ...

nielsen

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 76
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #3 skrivet: 2018-02-08, 14:17:17 PM »
Det var som f..! Hade jag ingen aning om. Åter igen ... 1000 tack!

BengtDNilsson

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 386
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #4 skrivet: 2018-02-08, 15:57:54 PM »
Som standard är Genney inställd på manuell sortering (vilket rekommenderas) och då får man ordna det själv i biografin > familjefliken > familjer/barn.

Vill man ändra till automatisk sortering gör man det under inställningar > alternativ > sortera familjer ...

Lägg gärna till ditt svar på sidan:
https://genny.se/content.php?rid=150
Gärna med bilder.

xkjell

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 169
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #5 skrivet: 2018-02-08, 23:43:50 PM »
I antavla klassisk vy är det bara att dra barnen i rätt ordning (raderna under grafiken)

Bosse

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 125
  • Med Vänliga släktforskarhälsningar
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #6 skrivet: 2018-03-02, 13:46:36 PM »
Jag ser att vissa namn är understrukna. Hur gör man detta??
Bo Nilsson
Bo Nilsson

macOS High Sierra ver 10.13.6
MacBook Pro (13 tum, tidigt 2011)

Hans

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 807
    • Visa profil
    • Hans' hemsida
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #7 skrivet: 2018-03-02, 14:18:35 PM »
Skriv * efter tilltaltnamnet, så blir det understruket.
« Senast ändrad: 2018-03-02, 14:23:56 PM av Hans »
Hans Rosenlund

Bosse

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 125
  • Med Vänliga släktforskarhälsningar
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #8 skrivet: 2018-04-04, 15:59:38 PM »
Hur gör man för att få flera liv??
För det verkar som jag behöver det för att hinna med och upptäcka alla finesser som finns i detta program.
Samt för att tacka alla som svarar/hjälper mig att få någon ordning på mina släktupptäckter.
Många av min släkts föregångare kommer från Varnhemstrakten. Semester där i år.
Tack så mycket
//Bosse
Bo Nilsson

macOS High Sierra ver 10.13.6
MacBook Pro (13 tum, tidigt 2011)

HåkanH

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 16
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #9 skrivet: 2019-06-01, 14:57:25 PM »
I antavla klassisk vy är det bara att dra barnen i rätt ordning (raderna under grafiken)

Tacksam om någon kan förklara vilken som är "klassisk vy". Har prövat alla olika vyer utan att lyckas flytta folk.

Administrator

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2073
    • Visa profil
SV: Hur gör man för att få barn i rätt ordning?
« Svar #10 skrivet: 2019-06-01, 15:26:31 PM »
Om du håller musen över fliken (nr 4) så ser du vilken som är vilken.

För att det ska fungera måste du ha inställt på att sortera familjer och barn manuellt.