Författare Ämne: version 2  (läst 7056 gånger)

Öjving

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Per-Arne Ölfvingsson
SV: version 2
« Svar #30 skrivet: 2017-12-02, 21:50:58 PM »
Hejsan Gronberg76.
Jag har hållit på med detta strul hela dagen.
Fick dessa instruktioner på mail från admin.
Kolla om det kan hjälpa dig:

Prova med följande:
1. Se till att det inte finns någon java-process i aktivitetshanteraren. Om du är osäker så kan du starta om datorn istället.
2. Radera Genney.props och Genney2.props.
3. Prova att starta Genney.

Om det inte går och du vill ta bort allt som du skrev gör följande.
1. Se till att det inte finns någon java-process i aktivitetshanteraren. Om du är osäker så kan du starta om datorn istället.
2. Radera Genney.props och Genney2.props.
3. Avinstallera Genney 1 (som standard liger dei i Program (x86).
4. Avinstallera Genney 2. (som standard ligger den i Program.
5. Radera mappen AppData/Roaming/Genney om den finns kvar (du kommer åt AppData-mappen genom att skriva %Appdata% i adress-fältet i utforskaren)
6. Nu är allt som tillhör programmet Genney borta och du kan installera version 2.

Hälsningar
Micael

Mvh. Per-Arne (Öjving)

Öjving

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Per-Arne Ölfvingsson
SV: version 2
« Svar #31 skrivet: 2017-12-02, 21:54:52 PM »
Hej NCC-74656.
Vet inte vad som var felet, men efter mycket strul så fick jag igång en ny ren installation.
Men nu får jag inte en uppgradering av licensen att fungera, behöver kanske en ny version 2 licens.
Har ju sopat bort ALLT från version 1 på datorn.
Verkar inte vara riktigt stabilt ännu version 2....

gronberg76

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
    • Släktled - gör släktforskningen åt dig!
SV: version 2
« Svar #32 skrivet: 2017-12-02, 21:58:26 PM »
Tack Öjving för tipset! Men mitt problem är att jag installerat version 2 på en helt ny dator där version 1 inte finns. Det är licensen som inte vill fungera.

Öjving

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Per-Arne Ölfvingsson
SV: version 2
« Svar #33 skrivet: 2017-12-02, 22:17:29 PM »
OK. Jag har exakt samma problem just nu.
Har installerat en helt ren version av 2:an.
Då får jag detta fel, se bifogad fil.

[bifogad fil raderad av administratör]

xkjell

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 150
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #34 skrivet: 2017-12-02, 22:50:43 PM »
Det här kanske är ett korkat svar, men har du rätt licens, dvs en ny som du fått från Genney Digit efter att betalat för uppgradering. Den gamla heter lika...inte ihopblandning?

NCC-1031

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 185
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #35 skrivet: 2017-12-02, 23:05:50 PM »
Har samma tanke som xkjell. Om ni nu installerar version 2 på en ren dator, hur kan ni då uppgradera? Hur fick ni den nya version 2 licensen?


Öjving

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Per-Arne Ölfvingsson
SV: version 2
« Svar #36 skrivet: 2017-12-02, 23:16:19 PM »
Jaaa, det kan vara så. Inte att jag blandat ihop dom, för det var jag noga med. Men att jag måste ju ha en ren version 2 licens. För jag har ju ingen version 1 på datorn, att uppgradera ju.
Det är nog samma för  dig "gronberg76"
Hur jag fick licensfilen, se bifogad bild.


[bifogad fil raderad av administratör]

gronberg76

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
    • Släktled - gör släktforskningen åt dig!
SV: version 2
« Svar #37 skrivet: 2017-12-03, 09:47:10 AM »
I instruktionerna står det att man ska avinstallera den gamla licensen på version 1 och sedan använda den licensen på den nya datorn med version 2. Sedan ska man klicka på uppradera men då får jag meddelandet "Hämtningen misslyckades.

xkjell

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 150
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #38 skrivet: 2017-12-03, 10:04:07 AM »
Spånar lite. Kan det vara så att du har flera datorer med ver. 1 licenser. Vad jag spekulerar i är att alla datorer med samma ver. 1 licens måste avinstalleras.....?

gronberg76

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
    • Släktled - gör släktforskningen åt dig!
SV: version 2
« Svar #39 skrivet: 2017-12-03, 10:16:13 AM »
Jag hade faktisk en dator med version 1 och licens kvar. Tog bort licensen nu även på den men det blev tyvärr ingen skillnad.

gronberg76

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
    • Släktled - gör släktforskningen åt dig!
SV: version 2
« Svar #40 skrivet: 2017-12-03, 12:09:23 PM »
Mitt problem är löst efter proffsig och snabb hjälp av utvecklaren. Nu rullar det på precis som det ska  :)

Öjving

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 18
    • Visa profil
    • Per-Arne Ölfvingsson
SV: version 2
« Svar #41 skrivet: 2017-12-03, 13:16:15 PM »
Samma här. Fick en licens till version 2 av utvecklaren.
Går som tåget...

Tack alla som har stöttat och tipsat i helgen  8)

ÅkeH

  • Jr. Member
  • **
  • Antal inlägg: 78
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #42 skrivet: 2017-12-04, 11:32:10 AM »
 8)

Ska bli kul att testa nya versionen.

Jag tittade på nedladdningssidan, och det vore kanske ett litet tips att ge en lite mera noggrann förklaring av vilken mapp det är som ska tas bort under "Avinstallation av Genney 1". Mappen under "Dokument" heter visserligen inte "Genney 1", utan bara Genney, men jag kan tänka mig att det finns många mindre datorvana användare som inte vet var programmappen ligger ... och det vore ju katastrof om man raderade dokumentmappen av misstag.
(F.d. Waiter)

Ingo

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 13
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #43 skrivet: 2017-12-04, 17:34:31 PM »
jag har samma problem med licensen som flera andra. behöver jag en ny licens till v2

Administrator

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 1788
    • Visa profil
SV: version 2
« Svar #44 skrivet: 2017-12-04, 17:58:12 PM »
För att kunna använda version 2 fullt ut behöver du en licensnyckel för version 2.

Du kan uppgradera din licensnyckel för version 1.

Här står hur https://genny.se/content.php?rid=143.